Solskjærs erstatter kan være på plass før helgen

Sjekk hvem som kan overta etter Ole Gunnar Solskjær i Cardiff.

Ole Gunnar Solskjærs dager som Cardiff manager skal være over. Klubben kan ha nordmannens erstatter på plass allerede til helgens oppgjør mot Derby.
  • Kjetil Flygind

CARDIFF (aftenposten.no): Det er ventet at Ole Gunnar Solskjær i dag fritas for oppgavene som manager i Cardiff..)

Etter to strake hjemmetap på tre dager, det siste mot Middlesbrough tirsdag, og en generelt dårlig start på sesongen, skal Solskjærs dager være talte i klubben som i vår rykket ned fra Premier League.

Hvem får jobben?

Cardiff har kun vunnet fem av 25 seriekamper etter at Solskjær overtok som manager i januar. Og i stedet for å lede treningen på klubbens treningsanlegg i Hensol Park i Vale utenfor Cardiff sentrum i går formiddag, var Solskjær ifølge flere medier i London for å forhandle om sin egen sluttpakke. Som skal ha en verdi på 30 millioner kroner.

Tony Pulis, til venstre, skal være blant favorittene til å ta over Ole Gunnar Solskjærs jobb i Cardiff dersom nordmannen sparkes.

Spekulasjonene om hvem som kan overta etter Solskjær er i full gang. Flere nevner tidligere Stoke— og Crystal Palace-trener Tony Pulis som den som står lengst frem i køen til jobben med å redde Cardiff fra en fiaskosesong i Championship. Men også tidligere Cardiff-spiller Craig Bellamy nevnes som en potensiell erstatter. Det gjør også Dave Jones (sammen med Bellamy), Neil Lennon, David Platt, Tim Sherwood og Gianfranco Zola. Også folk som Karl Robinson og Glenn Roeder nevnes. Og da begynner listen å bli lang og spekulasjonene mange.Tony Pulis er for tiden på jobboppdrag i Malaysia hvor han har kommentert Champions League for asiatisk TV, og det er uvisst når han returnerer til England. I Malaysia skal også Cardiff-eier Vincent Tan for øyeblikket også befinne seg. Men nettopp det faktum at Pulis er utenlands kan gjøre at Cardiff ser til andre, skriver Wales Online. De trenger noen umiddelbart.

Stille før stormen

Det var stille utenfor Cardiffs treningsanlegg da Aftenposten var innom i går kveld. Men det er ventet langt mer aktivitet der i dag når blant annet spillerne ankommer for å trene.

Hvis det går som mange tror, og Solskjær-sparkingen offentliggjøres i dag, er det ikke sikkert klubbens supportere trenger å vente mange timene på den nye sjefen. For Cardiff håper å kunne ha en erstatter klar allerede før helgens kamp mot Derby. Det er ikke utenkelig at vedkommende presenteres på morgendagens før runden-pressekonferanse.

Vincent Tan og Solskjær skal begge være enige om at det trengs en forandring i klubben etter den elendige sesongstarten. De to skal ha snakket sammen på telefon. Men det er Tans høyre hånd, styreformann Mehmet Dalman, som skal ha tatt seg av papirarbeidet sammen med Solskjær i London.

Les også: Kan få 30 millioner i sluttpakke.

Vi følger saken!