Fotball

Sammenligner VIF-RBK med nordtrøndersk derby

<p>For Jonas Svensson blir en kamp på Ullevaal helt spesielt.</p>

Trondheim 20110703.Lerkendal, RBK-Sarpsborg08.Rosenborgs Jonas Svensson finter forbi Sarpsborgs Jo Nymo Matland og Sarpsborgs Tom Erik Breive under eliteseriekamp i fotball mellom RBK og Sarpsborg08 søndag kveld på Lerkendal stadion i Trondheim. Kampen endte 4-0.Foto: Ned Alley / Scanpix
  • Christian Skare Stendal

Jonas Svensson har tatt steget opp denne sesongen.

Fra å være totalt ukjent er unggutten plutselig fast i startelleveren til et Rosenborg-lag som plutselig har hektet seg på i kampen om seriegull.

  • LIVE kl. 20: Vålerenga — Rosenborg

Gullkamp er et nytt fenomen for Svensson, men det er sannelig også kveldens storkamp borte mot Vålerenga på Ullevaal stadion.

For Svensson har aldri satt sine bein på nasjonalarenaen før i kveld. Det være seg som RBK-spiller, som landslagsspiller eller tilskuer.

- Jeg regner med at det blir bra stemning. Både fra Klanen og RBK-supporterne. Det blir helt konge , sier han med et glis.

- Er det noe ekstra med Ullevaal?

— Ja, selvfølgelig. Det er nasjonalarenaen, poengterer han.

Klar på at kveldens oppgjør mot Vålerenga blir tøff.

— Sånne kamper blir det uansett. Møter man et lag som har spilt dårlig hever de seg naturlig mot oss. Det er som Vuku-Verdal. Det blir jevnt uansett om det ene laget er på bunn, mens det andre er i toppen. Formen har ikke så mye å si. Det går for seg i disse oppgjørene, mener han.

VIF på opptur

Vålerenga har riktignok vunnet fire av de siste fem kampene sine, men spillet har ikke vært det helt store – noe de to siste kampene mot Odd (0-1-tap på Ullevaal) og Lillestrøm (1-0-seier på Åråsen) har vist til fulle.

Svensson var ikke helt på topp i kampen mot Sogndal torsdag, men venter seg bedre kår på banen i kveld.

— Sogndal er et vanskelig lag å møte, og jeg regner med litt mer rom mot VIF. De kommer til å angripe mer, tror jeg, sier han.

- Hvem er favoritter?

— På form er det kanskje oss. Men de har hjemmebanefordelen, så det er helt jevnt.

Statistikksenter Eliteserien:

- Hvem er favoritter i serien?

— Det er Molde. Det er ikke opp til oss selv, mens Molde kan gjøre det selv. Det er alltid en stor fordel, sier Svensson.

RBK stiller med følgende lag i kveld (4-4-1-1):

Daniel Örlund – Mikael Lustig, Jon Inge Høiland, Alejandro Lago, Mikael Dorsin – Borek Dockal, Markus Henriksen, Mohammed-Awal Issah, Jonas Svensson – John Chibuike – Rade Prica.

Les også

  1. Høiland fra start for Rosenborg mot VIF

  2. RBK til juniorfinalen

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien