Fotball

- Dette er et EM, ikke et familieselskap

Gareth Bale og Wales-spillerne feirer EM-triumfene med barna. Det vil UEFA ha slutt på.

GOD STEMNING: Gareth Bale leker med sin 3-årige datter etter seieren mot Nord-Irland i åttedelsfinalen i EM.
  • Reidar Løfaldli

Da Wales slo Belgia ut av EM i kvartfinalen i forrige uke, fikk TV-seere over hele verden se at Gareth Bale og resten av de walisiske spillerne feiret og lekte sammen med sine barn ute på gressmatten i Lille.

Bales datter Alba Violet kom løpende til sin berømte far etter at Wales hadde sikret semifinalebilletten. Det samme skjedde i Paris etter åttedelsfinalen mot Nord-Irland tidligere i turneringen. Også flere av Wales-spillerne har feiret sammen med sine barn etter lagets triumfer i Frankrike.

STOR OG LITEN: Wales-spiss Hal Robson-Kanu feirer etter seieren mot Belgia. Venstreback Neil Taylor til venstre (nr. 3).

Det vil UEFA nå ha slutt på. Det europeiske fotballforbundet hevder at det ikke er trygt at spillernes barn kommer inn på banen etter kamp.— Dette er et EM, ikke et familieselskap, sier turneringssjef Martin Kallen ifølge nyhetsbyrået AP.

LES FLERE SAKER OM EM-SENSASJONEN WALES:

Les også

  1. Kjøpesenter stenger, og bussen er gratis når Wales spiller historisk EM-semifinale

  2. Tallknuserne: Wales snyter Ronaldo for EM-finalen

  3. TJÆRNÅS: En sammensveiset enhet kan vokse til å bli noe langt større

— Ikke trygt

Real Madrid-stjernen Bale og 3-årige Alba løp rundt og smilte og lo etter åttedelsfinalen mot Nord-Irland.

— Det er emosjonelt for meg å få lov til å dele disse opplevelsene med min datter og min familie. Jeg har, naturlig nok, ikke sett dem på mange uker nå. Det er en utrolig opplevelse som jeg aldri kommer til å glemme, sier Bale.

— Det er fine bilder. Vi er ikke 100 prosent imot det, men vi er forsiktige, sier Kallen.

DATTER: Gareth Bale sammen med Alba Violet etter seieren mot Nord-Irland i åttedelsfinalen.

UEFA viser til at det er utrygt å være på banen om fansen skulle løpe inn på banen. Det blir også vist til at maskiner som skal vedlikeholde gressmatta kan være farlig for barna.— Slik vi ser det, er vi nødt til å ha en viss orden. Det er små barn på fem, seks år. Hvis noe skjer, hva gjør man etterpå? Hva sier man da, spør Kallen retorisk.

— Det har blitt mer og mer en vane at familiemedlemmer ønsker å komme ut på banen eller i det tekniske området. Prinsippet er hvor langt man skal gå i å ha andre enn spillerne ute på banen. Kun de som har akkreditering skal være der, ingen andre, sier han.

Wales møter Portugal i semifinale i Lyon onsdag kveld.

Les mer om

  1. Fotball-EM
  2. Wales' herrelandslag fotball