Fotball

Armenia med gave til Norge

Yura Movsisyans vinnermål tre minutter før slutt i Armenias VM-kvalifiseringskamp mot Bulgaria var en presang til Per-Mathias Høgmo to timer før Norges kamp i Slovenia.

Armenia slo Bulgaria i kveld. Det er bra for Norges VM-sjanser.
  • NTB

Med ni mann så Bulgaria lenge ut til å kjempe seg til ett poeng, men i det 87. minutt satte Movsisyan inn 2-1 for hjemmelaget, som etter fire tap tok sine første poeng på eget gress. Det betyr at Norge er et steg nærmere toeromspill.

For at det skal gå må både Slovenia (fredag) og Island (tirsdag) beseires av Høgmos menn, men om så skjer er det nå bare en ting som realistisk sett kan velte norsk plass i toeromspillet: Dansk seier over Italia fredag.

Tidligere Randers-spiller Movsisyans vinnermål var en gladnyhet også for danskene, som tar imot allerede VM-klare Italia hjemme i Parken. Med dansk seier vil 2.-plassen i gruppe B være så godt som sikret, og da vil danskene ha flere poeng på toertabellen enn Norge kan oppnå.

Med uavgjort eller italiensk seier vil derimot veien ligge åpen for Norge, om Høgmos lag bare kan ta de seks nødvendige poengene i Maribor og på Ullevaal. Da får Norge 11 poeng på toertabellen.

Tsjekkia er også med i kampen om 2.-plassen i gruppe B, men kan ikke få flere enn 9 poeng på toertabellen. Bulgaria kan høyst få 10. Avgir Danmark poeng mot Italia, kan danskene høyst få 10. Også Armenia har teoretisk en sjanse til å bli nummer to, og få 12 poeng på toertabellen, men da må Danmark tirsdag gjøre det dårligere hjemme mot Malta enn armenerne gjør det borte mot Italia.

Aras Özbiliz ga Armenia ledelsen på overtid i første omgang i Jerevan fredag, rett etter at gjestenes Nikolaj Bodurov ble utvist. Svetoslav Dijakov fulgte ham i garderoben da han fikk sitt annet gule kort i det 61. minutt, rett etter at Bulgarias lagkaptein Ivelin Popov utlignet på frispark.

Armenia presset på og skapte mange sjanser, men først i sluttminuttene lyktes hjemmelaget da Movsisyan kom gjennom og lobbet over keeper.

Les mer om

  1. Fotball-VM
  2. Armenia
  3. Bulgarias herrelandslag fotball