Fotball

EM-toppscorerens søster flyktet fra Paris-terroren: - Hadde blod over hele meg

Antoine Griezmann spilte kamp da bomben gikk av utenfor stadion. Så gikk skuddene av på Bataclan. Der var søsteren.

EM-STJERNE: Antoine Griezmann er en av Frankrikes største stjerner. Her sammen med Blaise Matuidi.
  • Marthe Ihle

Antoine Griezmann (25) har vært en av Frankrikes viktigste spillere på veien til EM-semifinale på hjemmebane. I tillegg til at han nesten egenhendig sendte de blåkledde videre fra åttedelsfinalen, er han EMs toppscorer med fire mål.

I kveld møtes Frankrike og Tyskland til semifinale i Europamesterskapet. En kamp som er stor nok i seg selv, men en kamp som også blir spesiell for begge parter.

Les også

Frankrike siste 10 år: Sexskandaler, mytteri og juks

Det er nemlig første gang siden terrorangrepet i Paris i november i fjor at de to lagene møtes. Og ekstra spesielt blir det også for Antoine Griezmann. Ikke bare var han selv midt i sentrum av hendelsene, men det var også hans søster Maud (28). Hun unnslapp skytingen på konsertlokalet Bataclan med livet i behold. Drøyt 130 mennesker ble drept i de synkroniserte terrorangrepene.

Trodde det var tull

Det var 13. november i fjor at Frankrike og Tyskland møttes til vennskapskamp på Stade de France i Paris. Tre eksplosjoner gikk da av i nærheten av stadion. Angripere skal også ha prøvd å ta seg seg inn på stadion med eksplosiver, men det ble sprengt på utsiden i stedet.

USIKKER SITUASJON: Både publikum og spillere ble holdt igjen inne på stadion etter at en bombe gikk av utenfor Stade de France i november.

Kampen ble da spilt ferdig, men både publikummere og fotballspillere ble holdt igjen inne på stadion.Samtidig var Antoine Griezmanns søster på plass på konsertlokalet Bataclan for å se bandet Eagles of Death Metal. I et intervju med New York Times forteller hun om terrorangrepet.

Over musikken begynte nemlig tilhørerne å høre lyden av skudd.

— Først trodde vi det var tull, en del av showet. Men så hørte vi skrik, sier Maud Griezmann til New York Times.

Les også

Islands EM-helter misbrukes av naziparti

Holdt hverandre i hendene

Maud Griezmann var på konserten sammen med sin kjæreste, Simon Degoul. De begge kastet seg ned på bakken for å unngå kuleregnet.

— Hvis du beveget deg, ville du bli skutt. En person ved siden av meg rørte på seg, og han ble skutt. De bare skjøt ham, og jeg hørte ham falle i bakken, sier Maud.

En kvinne falt mellom henne og kjæresten, og de tre ble liggende og holde hender. Først ville Griezmann klemme i hånden til kvinnen, og kvinnen i hånden til Degoul. Slik forsikret de hverandre om at de var i live i 90 minutter.

Da politiet endelig kom inn og det hele var over, løp hun og Degoul vekk fra arenaen og forsikret sine kjære om at de var like hele.

— Jeg hadde blod over hele meg, sier Maud.

— Takk gud for at søsteren min fikk forlate Bataclan i live. Mine tanker går til ofrene og deres familier. Vive La France, skrev lillebror på Twitter etter hendelsene.

Les også

TV 2 fikk gjennomgå av sinte seere under EM-semifinalen: - Dette er for dårlig

Brorens PR-rådgiver

Maud Griezmann er utdannet PR-rådgiver, og er nettopp det for lillebroren Antoine. De to har tydeligvis et nært forhold. Storesøsteren har nemlig tatovert Antoines fødselsdato på kroppen. Og når han i kveld skal i aksjon mot Tyskland, kommer følelsene.

TOPPSCORER: Antoine Griezmann.

— Det er en viktig kamp for Antoine, for laget og for fansen. Men det er noe mer enn det. Jeg tenker ikke på fotball når jeg tenker på det som skjedde. Jeg prøver å ikke tenke på det i det hele tatt, sier hun til New York Times. Faktisk forteller hun at hun kun har snakket med broren om det én gang - og at de begge ble enige om å legge det bak seg.

Nå er alt fokus på EM på hjemmebane.

— Det er en fantastisk tid for Antoine nå. Det er en fantastisk tid for oss alle.

Les også

  1. Natten som fikk tyskerne til å mure seg inne

  2. «Frykten for at terroren setter EM i skyggen»

  3. Russisk voldsvideo sjokkerer: - Bryr seg ikke om de blir kastet ut av EM

  4. Terrorfrykt i EM: Tidenes mest nervøse fest

Les mer om

  1. Fotball-EM