Fotball

Kjempetabbe ødela for Liverpool

Liverpool var på vei mot en meget viktig seier i kampen om mesterligaplass neste sesong, men en vanvittig tabbe av Kolo Touré ga uavgjort.

OPPGITT: Luis Suarez, flankert av Martin-ene Kelly og Skrtel må ta til takke med ett poeng mot West Brom.
  • NTB

Daniel Sturridge hadde gitt bortelaget ledelsen etter 25 minutter og så ut til å gå mot tre nye poeng.

Luis Suárez hadde servert spissmakker Sturridge med en nydelig pasning ved 1-0-målet, men til tross for at Liverpool kontrollerte kampen hadde de ikke klart å øke ledelsen.

West Brom yppet seg etter pause, men så ikke ut til å finne utligningen.

Gavepakke

Det måtte en kjempetabbe til, og det var Liverpools midtstopper Touré som ble synderen.

Han fikk ballen fra keeper Simon Mignolet og prøvde å spille den på tvers til Jon Flanagan. I stedet ble den snappet av innbytter Victor Anichebe, som var nådeløs.

Han skjøt knallhardt i hjørnet bak Mignolet, som var sjanseløs.

– Det er veldig skuffende at vi gir dette i gave til West Brom. Mye hardt arbeid ble kastet bort, sa Liverpools kaptein Steven Gerrard i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

Han unngikk å legge skylden på Touré.

– Vi må støtte Kolo nå. Han har vært fantastisk for oss, sa kapteinen.

Ingen goalgetter

Anichebe er ikke akkurat kjent som en stor målscorer, søndagens mål var hans 20 i Premier League på nesten 150 kamper, men for en spiller flasket opp i Liverpools byrival Everton smakte den veldig godt.

– Det er alltid fint å score, og jeg ville veldig gjerne komme innpå. Jeg hadde fått en tekstmelding fra en Everton-spiller som ba meg gjøre dem en tjeneste mot Liverpool, sa Anichebe etter kampen.

Flere mål ble det ikke. Dermed ble det 1-1, og lagene bak Liverpool har fortsatt kontakt i kampen om den viktige 4.-plassen.

Liverpools manager Brendan Rodgers var skuffet, men så likevel det positive i å få med seg ett poeng fra The Hawthornes.

– Jeg var skuffet etter kampen, for vi skulle hatt tre poeng. Det er ett poeng mer i forhold til rivalene våre, og forhåpentlig vil vi se tilbake på det som et godt poeng, sa han.

(©NTB)

Premier League

SVUTMP
1Manchester City1511223292335
2Liverpool15104144123234
3Chelsea1510323592633
4West Ham United158342819927
5Arsenal147251720-323
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Premier League
  2. West Bromwich Albion FC
  3. Liverpool FC