Fotball

Nå spør ingen dem om det var rett å gå fra VIF til Brann

— Bare se på tabellen, sier Ruben Kristiansen.

BYTTET BEITE: Sivert Heltne Nilsen (bildet), Ruben Kristiansen og Daniel Braaten var alle Vålerenga-spillere i fjor. Alle gikk til Brann – der de nyter suksess. Foto: Tor Høvik

  • Mads Bøyum

Brann-stallen er stinn av tidligere Vålerenga-spillere. I tur og orden har Sivert Heltne Nilsen, Ruben Kristiansen og Daniel Braaten skiftet klubb fra VIF til Brann det siste året.

  • En Brann-spiller hylles etter det fjerde strake bortetapet

Nilsen var førstemann inn i fjor sommer, deretter fulgte Kristiansen og til slutt Braaten i vinter. Sistnevnte fikk ikke ny kontrakt på Ullevaal, de to andre ble forhandlet fri.

Flere mente at Kristiansen og Nilsen gamblet med karrierene sine, da de gikk til Brann på nivå to.

— Nå er det ikke tvil om at jeg gjorde et riktig valg, men det var ikke så klart på det tidspunktet. Med Brann i 1. divisjon var det kanskje et sjansespill, men jeg snakket med Lars Arne (Nilsen, Brann-trener), hørte hans tanker og fikk troen, sier Kristiansen.

Har du lest den kontroversielle kommentaren? «Huseklepp bør forlate Brann»

Han mener årets sesong taler for seg. Brann har overrasket, ikke sluppet inn et mål på hjemmebane og ligger på 7. plass. Vålerenga sliter i bunnen med ni tap på de 14 første kampene.

— Det er bare å se på tabellen. Den viser at jeg har gjort et riktig valg og gått til en bedre klubb, sier Kristiansen.

Nilsen: - Brann et rett steg

Branns midtbanesjef, Sivert Heltne Nilsen, hadde sin tyngste periode i Vålerenga før overgangen til Brann. Etter å ha vært helt fast på laget i 2014-sesongen, var han inn og ut av VIF-laget i fjor vår.

— Derfor ble det å gå til Brann et bra steg for meg, sier Nilsen.

Han sier han ikke føler noe bitterhet overfor Vålerenga.

— Jeg er mer takknemlig for at de lot meg dra til Brann. Kanskje ville de ikke slippe meg, men så gikk de med på det til slutt, sier Nilsen.

- Ingen enkel kamp

Han advarer alle som tror Brann får det enkelt på Stadion førstkommende lørdag.

— Hvis du ser på oppstillingen til Vålerenga, er det mange gode enkeltspillere der. Folk som har vært både utenlands og på landslag. Kampene de har tapt i år, har ofte vært jevne også. De har hatt marginer imot, kanskje som Brann det året de rykket ned. Det kan være små ting som skiller fra å ligge midt på tabellen til nede i sumpen, sier Nilsen.

Han vil ikke beskrive kampen som voldsomt spesiell for egen del, utover det at han møter mange kompiser. Ruben Kristiansen, derimot ...

— En seier i denne kampen hadde gjort ekstra godt. Jeg har lyst å vinne for å understreke at jeg gjorde rett i å gå til Brann. For å få det til må vi opp og frem, få tak i ballen og skape sjanser, sier han.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering

Les mer om

  1. Eliteserien