Fotball

Norsk sinne, frustrasjon og fortvilelse

Norges stjerneduo fikk ikke hjelpen de trengte mot Sverige. Lørdag kveld er OL-håpet ute om ikke Norge slår Nederland.

- Vi får det bra tilsammen, og føler det ågr bedre og bedre for hver kamp vi får jobbet sammen, sier Caroline Graham Hansen (t.h.) om samspillet med Ada Hegerberg. Foto: NTB Scanpix

 • Odd Inge Aas
  Odd Inge Aas
  Journalist

ROTTERDAM: Når du ikke lykkes, blir du skuffet og sint, og gir uttrykk for følelsene. Det er på sin plass, for det er så mye som står på spill, sier Ada Hegerberg til Aftenposten.

For etter et halvår med stor optimisme i det norske landslaget, ble det kræsjlanding mot Sverige i kampen man på alle måter skulle unngå å tape. Det frustrerte de norske spillerne kraftig. Caroline Graham Hansen oppsummerer det ganske enkelt:

— Det er frustrerende at vi ikke scoret mål, at vi ikke skapte flere sjanser og at vi slapp inn et mål på måten som vi gjorde. Det er rett og slett veldig frustrerende ikke å slå Sverige, sier Wolfsburg-spissen.

— Vi er et lag som skal være i alle mesterskap som er, sier hun, samtidig som matematikken er enkel og sier at OL-sjansene ble mye dårligere.

Før kampen ble det snakket om utviklingen det norske laget har hatt etter at Roger Finjord tok over som landslagssjef etter sist sommers VM-nedtur. I kveld må det sitte bedre mot Nederland.

— Vi lyktes ikke med det vi har øvd på og det vi har prøvd å utvikle den siste tiden. Det var ikke noe mønster og plan i det som skjedde på banen, sier Hegerberg.

Les også

Norsk fortvilelse og svensk jubel - OL-plassen i en tynn tråd

Veldig lyst

Med Lene Mykjåland og Isabell Herlovsen kamprustne etter mye krangling med skader, er det først og fremst de to 20-åringene som må bære den offensive delen av Norges OL-håp på sine skuldre.

Mot Sverige fikk de i svært liten grad brukt det de er gode på. Hansen fikk sjeldent ballen rettvendt i rommet mellom forsvar og midtbane, mens Hegerberg ved for få anledninger fikk stikkerne i bakrommet.

— De klarte å skape en del på egen hånd, men vi ønsker å sette dem opp i situasjoner hvor de er på sitt beste. Det er gruppen og lagets ansvar, innrømmer trener Roger Finjord.

Det er snart tre år siden EM-sølvet på svensk jord, og lysten på ny suksess er sterk.

— Det er kjempeviktig, først og fremst fordi vi legger ned en så hard jobb i hverdagen. Da har du også veldig lyst til å få det ut på landslaget, sier Hegerberg.

Har du fått med deg denne om Hegerbergsøstrene?

Les også

Møtte østtysk trenerregime som tenåringer: - Vi er blitt veldig tøffe mentalt

Offensiv kraft

Banen hvor Norge røk for Sverige ligger klistret inn i Erasmus-universitetet, oppkalt etter bysbarnet og 1500-tallshumanisten som i tillegg til å argumentere sterkt for den frie vilje også sa at "forebygging er bedre enn kur".

Nå har uhellet allerede vært ute, og Roger Finjord innser at det blir tøft å finne en behandling som tar dem helt til sommerens Rio-leker.

— Vi har satt oss i en posisjon hvor vi vet at vi må slå Nederland. Det er vi i stand til, men det er en voksen oppgave som står foran oss.

Fikk du med deg våre saker om hvor få kvinnelige ledere det er i internasjonal fotball?

 1. Les også

  Kun to av 207 med stemmerett i FIFA er kvinner: - En profilert fotballeder kalte meg prostituert

 2. Les også

  Forsker: - Kvinner er det annet kjønn innen fotballen

 3. Les også

  IOC-presidenten har bedt kulturministeren komme til Peru

 4. Les også

  Espelund kvier seg for nytt FIFA-verv

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Norsk fortvilelse og svensk jubel - OL-plassen i en tynn tråd

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Graham Hansen imponerte for landslaget: – Det er drømmerollen

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Fotballjentene vant landskamp utrolige 10-0

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Finjord før skjebnekampen: - Norge vil prege internasjonal fotball i mange år

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Møtte østtysk trenerregime som tenåringer: - Vi er blitt veldig tøffe mentalt

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Cecilie lar seg ikke affisere av Hjelmseth-bråket