Fotball

Minst tre nye må inn

BLOGG: Det selvsagte målet for Viking må være at laget tar ett skritt videre neste år, skriver HP.

BLOGGER OM VIKING: Hans Petter Jørgensen.
  • Hp Jørgensen

Uansett hvordan det går i sesongens siste to kamper må vi håpe at Viking kan bygge videre på årets sesong. Vi har kjempet i toppen hele året og kom til semifinale i cupen. Da må det selvsagte målet være at laget tar det ett skritt videre neste år. Det kan bli krevende når stallen skal slankes.

Styret i Viking har vært klare på at neste års stall skal bestå av 15 etablerte spillere + 2 keepere. Resten av stallen skal fylles opp med lovende unggutter.

Ser vi på status nå er det klart at Indridi Sigurdsson og Jon Dadi Bödvarsson forlater oss etter sesongen. I tillegg tyder veldig mye på at det er slutt for Vidar Nisja og Arild Østbø. Makthar Thioune er blitt tilbudt ny kontrakt. Det samme vil skje med AJ Soares og Pål Heigre. Fremtiden er derimot mer usikker for Alexander Solli og Kieffer Moore. Solli har knapt vært på banen, mens Moore har hatt noen spredte innhopp.

Jeg både håper og regner med at Viking vil fylle på med mer kvalitet når stallen skal slankes til 15. Det betyr at Viking kan stå igjen med følgende spillere når vinteren kommer: Austbø, Danielsen, Soares, Mets, Haugen, Jørgensen, Sverrisson, Zymer, Steinthor, Adegbenro og Abdullahi. I tillegg kommer Kronberg som allerede er hentet fra Sarpsborg. Thioune også om han godtar lønnskutt og ettårskontrakt.

Vi snakker altså om maks 12 etablerte utespillere når ryddesjauen er over. Det betyr at Viking må hente minst 3 spillere i vinter.

Les også

  1. Heigre usikker til Glimt-kampen og på fremtiden

  2. Dette Høiland-trikset skapte kraftige reaksjoner

  3. «Både vi og Viking trengte denne kampen»

To kamper før slutt har Viking scoret 49 mål. Det er allerede syv flere enn i hele fjor. Foran 2016-sesongen må altså Viking erstatte både Veton og Jon Dadi som så langt har bidratt med 19 mål. En kvalitetsmakker til Abdullahi er derfor førsteprioritet. Det har vært nevnt flere navn allerede, blant annet spisser i islandsk serie. I tillegg planlegges ny speidertur til Nigeria. Et norsk navn som har vært nevnt er Moldes Tommy Høiland. Kontrakten hans løper ut etter sesongen. Etter apestrekene mot Aalesund kjenner jeg litt på den gamle motviljen når det gjelder Høiland. Han har mange av kvalitetene til Tysklandsfarer Veton, men jeg liker ikke den usportslige siden ved spissen.

Blir Thioune har vi en erfaren og kreativ midtbanemann. I tillegg må vi håpe at Sverrisson reiser seg etter sitt skademareritt. En ekstra mann på midten er likevel ønskelig. Gjerne en med offensive kvaliteter. Fredrik Aursnes har vært hyppig nevnt, men hele Tippeligaen vil ha nettopp den spilleren så konkurransen er tøff.

Det er først og fremst fremover på banen Viking trenger forsterkninger. Karol Mets er en sannsynlig partner for Soares neste år. I tillegg vikarierer Joackim Jørgensen godt på stopperplass. Vi skal likevel huske at AJ Soares kun har kontrakt frem til sommeren. Reiser han videre må drømmen være at Hangeland kommer hjem.

Hva mener du? Hvem kan erstatte målene til Jon Dadi og Veton? Hvor trengs det nye spillere?

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Viking FK