Rodgers: - Lenge til vi henter så mange spillere igjen

Luis Suarez er borte. I dag trenger «nye» Liverpool en god start, mener manageren.

Luis Suarez har forlatt Brendan Rodgers ig Liverpool siden sist sesong.

Liverpool-sjef Brendan Rodgers mener det er utrolig viktig å få en god start på sesongen. Han håper rødtrøyene viser mot Southampton søndag at de har jobbet godt i oppkjøringen.

I fjor åpnet Liverpool med en knepen 1-0-seier over Stoke, etter at Simon Mignolet hadde reddet et straffespark på tampen. Det var ikke en god nok avslutning, men ga Liverpool en opptur i de neste kampene.

Det vil Rodgers ha igjen denne sesongen.

Southampton har mistet et helt lag siden forrige sesong. Tre av spillerne har gått til Liverpool, blant andre Adam Lallana.

— Det var et viktig øyeblikk for oss i starten av forrige sesong. Vi skulle vunnet komfortabelt, men gjorde ikke det. Tre poeng ga oss en «boost» av selvtillit inn mot de neste kampene. Det er nå alt arbeidet vi har gjort i oppkjøringen skal telle. Vi vil ha seier, sier Rodgers til Liverpool Echo før søndagens møte med Southampton.

Ingen undervurdering

Southampton har mistet mange sentrale spillere i løpet av sommeren. Adam Lallana, Dejan Lovren og Rickie Lambert var blant dem som forlot sørkystklubben. Alle er nå i Liverpool.

Les også

Van Gaal: - Vi trenger nye spillere

— De har mistet noen solide spillere, men de har samtidig hentet noen sterke. Ingen skal undervurdere dem selv om de har gjort endringer, sier Rodgers.Han kunne i helgen glise bredt over at Liverpool endelig kunngjorde signeringen av spanske Alberto Moreno fra Sevilla.

— Det blir kanskje lenge til vi henter så mange spillere i løpet av et overgangsvindu igjen, sier Rodgers.

— Men vi ønsker å gjøre dette til at lag å regne med i mange år framover.

Jevn statistikk

De siste årene har kampene mellom Liverpool og Southampton på Merseyside vært jevne. I fjorårets møte ble nåværende Liverpool-spiller Dejan Lovren matchvinner for gjestene med kampens eneste scoring i annen omgang,

Knepen seier ble det til Liverpool sesongen før. Da var det Daniel Agger som scoret kampens eneste mål. Det er med andre ord forsvarsspillerne som har til vane for å avgjøre når lagene møtes på Anfield.

Totalt på de fem siste møtene mellom lagene har Liverpool vunnet to, mens Southampton har vunnet tre.

— Ut ifra hva jeg har sett i sesongoppkjøringen, er laget virkelig tente på å komme i gang, sier Rodgers.

(©NTB)

Premier League

SVUTMP
1Arsenal76011771018
2Manchester City75202361717
3Tottenham Hotspur75201871117
4Brighton & Hove Albion6411115613
5Manchester United640288012
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk