Fotball

- Bråket sverter La Manga

<p>Fortsatt forbinder mange La Manga med Leicesters ville bytur for syv år siden. Gårsdagens barbråk, med en rekke Lillestrøm-spillere involvert, er dårlig nytt for feriestedet.</p>

La Manga 20070224Baren La manga Club "Last Drop" hvor noen LSK spillere natt til lørdag havnet i bråk.Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
  • Aslân W.a. Farshchian

Det var på utestedet "The Last Drop", natt til lørdag, at en gruppe Lillestrøm-spillere kom i skikkelig slåsskamp med noen ferierende engelskmenn godt oppe i årene. Vitner forteller om blod, glass og kasting av stoler mot spillerne. I februar 2000 ble Premier League-laget Leicester kastet ut av hele feriebyen etter å ha vandalisert en bar.

— Det er fortsatt mange som forbinder La Manga med den historien, selv om vi ønsker å fremstå som et sted hvor man kan komme for å spille golf, tennis og slappe av, sier en kilde, som jobber på La Manga, til Aftenposten.

— Vi trenger ikke flere historier som dette. Det som skjedde i natt, sverter La Manga.

Bråket startet ved midnatt natt til lørdag. Store deler av Lillestrøm-spillerne var ute på bar på oppholdets siste dag. Bjørn Helge Riise skal ha snublet eller falt mot en engelskmann i lokalet. Ifølge Riise selv, tok engelskmannen det pent, men kameraten hans reagerte og slo den norske landslagsspilleren. Dette førte igjen til konfrontasjon mellom LSK-gjengen, og engelskmennene, som var rundt åtte, ti totalt. De forskjellige kildene Aftenposten har snakket med, sier de var mellom 50 og 60 år.

— Bjørn Helge ble slått ned helt uten forvarsel. Da oppsto det tumulter, sier en lagkamerat.

— Jeg hørte at det ble sagt at noen visste hvem jeg var. Om det gjorde at de slo, vet jeg ikke, sier Riise til Romerikes Blad.

- Må ta ansvar

Hendelsen skjedde bare en uke etter at storebror John Arne ble slått med golfkølle av lagkamerat Craig Bellamy, etter å ha nektet og synge karaoke en kveld på Liverpools treningsleir i Portugal.

— En kan like det eller ikke like det, men Bjørn Helge Riise må lære seg å ta ansvar for etternavnet sitt, sier manager Jan Åge Fjørtoft til RB.

Journalist i Bergens Tidende, Roy Ellingsen, var til stede på "The Last Drop" da det bråket startet.

— Vi satt ved et bord utenfor fordi det var helt fullt inne i baren. Plutselig ble lyset slått på og musikken ble slått av. Dette var like etter midnatt. Folk kom veltende ut og jeg reiste meg for å se hva som foregikk der inne, jeg trodde det kanskje var snakk om en brann.

- Wehrman slo

— Der inne ser jeg Kasey Wehrman (midtbanespiller på Lillestrøm) som langer ut slag mot en engelskmann, som tidligere på kvelden hadde vært til plage for de andre gjestene, blant annet ved å konsekvent synge veldig høyt under karaoken, eller synge andre sanger enn det som ble spilt. Han var tydelig beruset.

Bare én person skal ha sett ut som han hadde blitt skadet av slagsmålet: Den nevnte engelskmannen.

— Jeg så ikke noen tegn til det på Lillestrøm-spillerne. Martin Husar (kantspiller, kom til klubben i fjor høst), hadde et blodig håndtrykk bakpå skjorten. Det var det eneste.

"The Last Drop" har vanligvis åpent til 02.00, men så seg nødt til å stenge etter hendelsen. Blant annet på grunn av blod og knust glass.

Les også

  1. - Ja, jeg drakk

  2. - Må ta ansvar for etternavnet sitt

  3. Lillestrøm-spillere i blodig slagsmål

Les mer om

  1. Forsesong