Fotball

Søderlund: - Tobias fortjener målene. Han har jobbet hardt

Alexander Søderlund revansjerte kjempemissen før pause med en krempasning etter.

Alexander Søderlund
  • Christian Skare Stendal
  • Sjur M. Bergstrøm

DEBRECEN: Det var nok et og annet hårstrå som intetanende ble røsket ut av sine respektive trønderske hodebunner etter 35 minutter av europaligakvaliken mellom Debrecen og Rosenborg torsdag kveld.

RBK lå under, men fikk alle tiders mulighet til å utligne da Fredrik Midtsjø fant Tobias Mikkelsen i feltet. Dansken dunket ballen i stolpen, før returen havnet i føttene til Alexander Søderlund.

TOMÅLSSCORER: Tobias Mikkelsen revansjerte seg etter stangtreffet og scoret to lekre mål mot Debrecen.

Eliteseriens toppscorer hadde mer eller mindre tomt bur foran seg, men satte ballen i tverrliggeren. — Den kom litt fort på, og jeg skulle bare «touche» ballen. Jeg har aldri sett en ball gå så tregt, men det er sånt som skjer av og til, sier Søderlund på flyplassen på vei hjem til Trondheim fredag ettermiddag.

Les også

  1. Helland om frisparkperlen: - Han måtte vært født under tverrliggeren for å redde

  2. Sefrisparkkongens perlescoringer!

Kontringsfest

Det kunne blitt en skjebnesvanger miss, men etter pause tok Rosenborg fullstendig over i Debrecen. Og da utligningen kom tidlig i den andre omgangen var Søderlund meget sentral – denne gangen som tilrettelegger.

Holmar Eyjolfsson gjorde manns jobb da han fikk brutt opp et Debrecen-angrep, og ballen havnet i beina til Mike Jensen. Han avanserte tjue meter, før han sendte den videre til en feilvendt Søderlund. Spissen var sterk i kroppen, dro på seg to spillere og leverte fra seg en perfekt vektet pasning til venstreving Tobias Mikkelsen som kom i fullt firsprang fremover.

Dansken kom alene med Debrecens sisteskanse, og scoret det første av sine to mål i 3-2-seieren.

— Det var fint å se, og det er kjekt at Tobias scoret to. Han fortjener det, for han har jobbet hardt, sier Søderlund.

Mål på tre av fem

For andre kamp på rad noterte hele angrepsrekken – Søderlund, Mikkelsen og Pål André Helland – seg for målpoeng. Helland scoret på et lekkert frispark kun få minutter etter 1-1-scoringen.

— Vi har vel gjort det nesten hele sesongen. Laget er mye bedre, og vi blir spilt opp i gode posisjoner, så det har ikke bare med oss å gjøre. Det har vært bra i hele år, egentlig, sier Søderlund.

Han og resten av Rosenborg-laget reiser hjem til Trondheim vel vitende om at de har et meget godt utgangspunkt foran returen på Lerkendal neste torsdag.

— 3-2 er et bra borteresultat, og vi gjorde en god kamp. Vi skulle selvfølgelig ønske at vi holdt mer tett bakover, men vi scorer vel på tre av fem sjanser. Det er ganske bra, sier spissen.

Les mer om

  1. Europa League
  2. Rosenborg BK