Fotball

Nordtveit scoret da Dortmund ble slått

Håvard Nordtveit fikk tillit fra start.

SCORET: Håvard Nordtveit kom på scoringslisten da Borussia Dortmund ble beseiret.

Norske Håvard Nordtveit scoret Borussia Mönchengladbach' tredje mål da Borussia Dortmund ble slått 3-1 lørdag.

Nordtveits 3-0-mål sørget for å punktere kampen etter 67 minutter. En innoverskrudd corner lurte seg gjennom feltet. På bakerste stolpe sto Nordtveit helt umarkert, og han fikk dermed en enkel jobb med å hamre ballen i nettet.

24-åringen fikk en etterlengtet sjanse på vertenes midtbane, og spilte hele kampen. Lørdag fikk laget en drømmestart da svenske Oscar Wendt satte inn 1-0 før ett minutt var spilt. Raffael doblet etter 32 minutter.

Da hjalp det lite for Dortmund at Ilkay Gündogan reduserte til 1-3 etter 77 minutter. Nordtveit og hans lagkamerater har snart sikret seg en mesterligaplass, mens Dortmund ligger midt på tabellen.

For den suverene serielederen Bayern München bidro to mål av Robert Lewandowski til at Eintracht Frankfurt ble slått 3-0. Thomas Müller pyntet på resultatet like før slutt.

Dæhli skadd

Leverkusen så ut til å gå mot en enkel seier borte mot Mainz da de ledet 3-0. To straffespark ekspedert i mål av Koo Ja-cheol sørget for ny spenning, men Leverkusen holdt unna.

For Freiburg var Mats Møller Dæhli igjen satt ut av spill på grunn av en skade. Nordmannen kunne glede seg over at lagkameratene gjorde en sterk jobb og holdt Schalke til et målløst oppgjør på bortebane.

I bunnen av tabellen klatret Paderborn opp til kvalifiseringsplass etter å ha vunnet 2-1 over Augsburg hjemme. (©NTB)

Les også

  1. Skjelbred og Hertha Berlin fikk avstand til bunnstriden

Les mer om

  1. Tysk fotball
  2. Håvard Nordtveit
  3. Bundesliga
  4. Borussia Mönchengladbach