«Sjelden har vi sett en kamp der det har vært så tydelig at det ene laget er bedre»

KOMMENTAR: Cupfinalen ble som den måtte bli. Men underveis var det mye som skapte nerver for favoritten Lillestrøm.

LSK Kvinner viste igjen at de er Norges beste lag.
  • Ola Bernhus

Den tryggheten som favorittene fikk føle til slutt, tok det dem over 100 minutter å skape. Røa nektet å gi seg, de dukket opp overalt der LSK-spillerne hadde stilt seg for å score.

Og en annullering ble brysom. Det ble ekstra styr da Isabell Herlovsen traff målet da sekunder gjensto av tilleggsminuttene. Men dommeren bommet på en ganske enkel situasjon.

Det nyttet likevel ikke for Røa, som måtte gi seg i ekstraomgangene. Og noe annet enn seier til LSK og dermed den tredje dobbelttriumfen på rad, ville vært urimelig.

Les også

Suverene LSK Kvinner sikret dobbeltriumf for tredje året på rad

Press og forsvar

Men sjelden har vi sett en fotballkamp der dette har vært så tydelig at det ene laget hadde større kapasitet. Røa hadde en sjanse mot slutten av første omgang, men LSK ellers dominerte alt – banespill, sjanser, cornere, og også ødelagte sjanser.

Aftenpostens sportskommentator, Ola Bernhus.

Likevel var det lett å finne positive ord for å beskrive Røas innsats – innsatsvilje, realisme, utholdenhet, duellkraft, ærlighet.De holdt seg til kampplanen, ble det sagt. Ja, det var nok etter planen at LSK skulle holdes unna scoringer. Men trener Geir Nordby hadde neppe lagt opp til at hans lag nesten ikke skulle ha ballen. Det bare ble slik.

Røas gode kvarter

Fra start var Lillestrøm så overlegne at man begynte å leke med tanken at det kunne bli en kamp der det ene lagets keeper ikke fikk røre ballen i det hele tatt.

Men da Lill Yvonne Karlsrud i LSK-målet fikk ballkontakt etter en halv time, var det som et signal til Røa-spillerne om at en fotballkamp kan spilles på begge banehalvdeler.

Det siste kvarteret av førsteomgangen kunne Røa være bekjent av, og da omgangen skulle summeres, sto det 0-0 i mål, 1-1 i sjanser.

Begynte vi å ane en overraskelse?

Les også

Helland bekrefter: – Jeg er klar til cupfinalen

Sjansene var mange

Nei, i andreomgangen var favorittene enda mer overlegne for nå kom sjansene også. Mange. Men ikke det målet som ville få det tettpakkede Røa-forsvaret til å sprekke i sømmene.

For det forsvarende laget hjelper det også å ha en keeper som har bestemt seg for å være dagens helt. Silje Vesterbekkmo var en slik keeper i denne kampen.

Ekstraomgangene ble tunge for Røa. Sherida Spitse skjøt fra 18 meter og ga LSK-ledelsen etter 8 minutter.

Det manglet ikke innstilling hos Røa, bare krefter. Da også den andre ekstraomgangen begynte med LSK-mål – Isabell Herlovsen denne gangen – var det siste håpet borte for Røa.

Dermed ble fasit slik vi nesten kunne ha skrevet den på forhånd. Røa holdt unna lenge, men et overlegent LSK vant til slutt. Høyst fortjent. Og Røa kan gratulere seg selv med en heltemodig cupfinaleinnsats.

Hør siste utgave av Aftenpodden Sport: Her er kravene til Høgmos etterfølger: