Fotball

Tofte Ims ordnet Klepps første seier

Etterlengtet trepoenger.

Gry Tofte Ims scoret begge målene da Klepp fikk sin første trepoenger i årets serie. Foto: SVEIN HAGEN

  • Svein Hagen

Klepp – Kolbotn 2-1

Det gikk ikke mange minuttene før det bler jubel på tribunen. Gry Tofte Ims var på vei gjennom, ble felt og dommeren dømte straffespark. Og Klepp-kapteinen var ikke snauere enn at hun selv sørget for at det straffesparket endte sikkert i nettmaskene.

— Jeg tenkte faktisk ikke over at det var jeg som var blitt felt, men all den tid jeg ikke var skadet så mente jeg at det ikke skulle være noe problem å ta straffesparket selv. Og det gikk jo rimelig greit, sier hun.

Bare ti minutter senere skapte Kolbotn balanse i regnskapet, igjen var det et straffespark som sørget for scoringen. En hands av Petra Valma gjorde sitt til at dommeren nok en gang måtte peke på straffemerket. Midtstopper Daniela Schwarz gjorde ingen feil og sørget for utligning ved pause.

Etter pause var det en kamp uten mye spill og sjanser den første halvtimen. Men så våknet hjemmelaget skikkelig og skapte noen virkelig store muligheter. Og det var helt fortjent at Gry Tofte Ims kunne punktere kampen med sin andre scoring fire minutter før full tid. For øvrig etter meget bra forarbeid og innlegg fra Ann Mari Dovland.

— Herlig å score akkurat der, det var tross alt ikke mer enn et par minutter etter at jeg bommet på en stor mulighet, understreker hun.

Klepp fikk dermed sin aller første serie denne sesongen, og nå håper trener Tommy Andre Velde at trenden er snudd.

— Nå har vi tre kamper på rad uten tap, og i alle disse kampene har kommet som resultat av knallhard jobbing over hele linjen. Vi så det skikkelig i denne kampen, hvor vi sto på helt til kampslutt og ble belønnet for det. Dette var bare herlig, sier en stolt trener.

Les mer om

  1. Toppserien
  2. Klepp IL
  3. Kolbotn IL