Fotball

Smak på ordet lillebror, Tromsø, og kjenn den forferdelige bitre smaken

SUPPORTERBLOGG: Bodø/Glimt er best i nord. Og Tromsø var heldige som slapp med bare 1-0.

BEST: Glimt vant 1-0 over TIL på Aspmyra, og hadde en finfin 17. mai-feiring med seieren som opptakt.
  • Jørund Johansen

Nå har vi slitt så bort i natta denne sesongen. Det har gått skikkelig dårlig. Men nå er det tid for glede og positive ord. For Bodø/Glimt er best i nord!For en magisk følelse jeg sitter igjen med i kroppen. 16. mai ble bare helt perfekt. Vi fikk "gutan" på besøk. Og kall de gjerne "utan" for min del, for de spilte som smågutter. Det var mye mer magi enn bare besøket fra Tromsø denne dagen. Aspmyra var endelig folksomt. 6100 mennesker møtte opp for å støtte både Glimt og Tromsø.

LES MER: Alle innlegg fra Aftenposten Supporter

Det var stemning fra start til slutt. Hver eneste duell var publikum engasjert i. Hver eneste pasning. Og det er slik det skal være. Rett og slett deilig. Og så må jeg bare si at 1916 og Den gule Horde var fantastiske. Et skikkelig trøkk ble det, takket være dere.

Så ikke Steinar Nilsen kampen?

Og vi var best, rett og slett. Tromsø hadde aldri en sjanse til å vinne. De ble smågutter sammen lignet med oss i denne kampen. Bitte små gutter som skal være glade for at de bare tapte 1-0. De hadde ikke en eneste stor målsjanse. Glimt hadde fem enorme sjanser, men vi scoret bare på en av dem. Heldige var dere Tromsø. Mildt sagt heldige. Resultatet ser ikke så stygt ut for dere, men det kunne vært mye verre.

Steinar Nilsen sa etter kampen at det var en jevnspilt kamp uten de helt store sjansene. Jeg lurer på om vi har sett samme kamp? Kanskje synes han Tromsø var så dårlige at han rett og slett ikke gadd å se på kampen. Han bare stod der for å symbolisere at Tromsø har en trener. En dårlig en sådan, kan jeg vel si. Og det er vel det lillebrødre gjør når det går dårlig. De bare lukker øya og håper på det beste. Takk for besøket, lillebror i nord.

Mye å gå på fortsatt

Og hva så med eget lag? Er jeg fornøyd? Etter så mange negative innlegg, er jeg nå litt mer fornøyd? Ja, det må jeg nok si at jeg er. Ulrik Saltnes spilte en av sine aller beste kamper. Vant samtlige dueller og tok de riktige valgene. Badou var endelig der han skulle være. Løp i samtlige 90 minutter og vant flere gode dueller. Og så scoret han i tillegg det nydelige vinnermålet. Lett.

Midtbanen generelt synes jeg fungerte bra. Kristian Brix ser ut til å være vår nye mann på den defensive midtbanen. Ferdig snakka. Vi har enda masse å gå på, det er langt fra godt nok, men jeg sitter igjen med en meget god følelse etter seier over lillebror.

Ingen sympati å hente

Det må virkelig være tungt å være Tromsø-supporter i dag. Jeg synes ikke synd på dere, for dere var temmelig store i kjeften før dere kom på besøk hos storebror. Dere fikk som fortjent. Vi vant, vi slo dere.

Vi ligger over dere på tabellen nå. Det kan sikkert fort snu, men det som teller her og nå er at vi vant over lillebror. Jeg får aldri nok av det ordet. Smak på det, Tromsø. Kjenn den forferdelige bitre smaken i det ordet. Lillebror. For det er dere nå.

Dere kan trøste dere med å snakke så mye dritt om oss som dere bare klarer, men faktum er det at vi slo dere. Vi er faktisk bedre enn dere. Vi tok årets første seier, og det var mot dere. Vi banket dere gule og blå, eller kanskje bare gule. Vi pissa på Tromsø. Vi sendte dere hjem i skam. Hvordan var det i tog på 17. mai der oppe? Jeg kan ikke tenke meg at alle hadde en helt optimal dag. Det hadde vi.

Seiersrus på nasjonaldagen

Det var en helt herlig nasjonaldag. Alle smilte fra øre til øre. Dagen var perfekt. Seiersrus så til de grader. Vi er best i nord per dags dato. Tromsø er dårligst i den øverste divisjonen i Norge. Riktig nok bare et poeng mindre enn oss, men det smaker uansett helt fantastisk.

Jeg vil bare takke alle som kom til Aspmyra på denne herlige dagen. Også Tromsø som kom å så på, både supportere og spillere. Dere var gode statister. Vi er best nå, det er bare fakta. Vi knuste dere. Vi vant slaget om Nord-Norge.

Vi er storebror. Dere er lillebror. Bodø/Glimt for evig!

Les også

  1. Verdens vakreste idioti

  2. En hyllest til Mjøndalen

  3. Forbanna drittlag

Les mer om

  1. Supporter
  2. Tromsø IL
  3. Bodø/Glimt