Så lenge må TIL vente på Ruben

Kaiserslautern-kontrakten går ut i 2016, men Ruben Yttergård Jenssens (27) planer om å komme tilbake til Tromsø og Norge er lenger fram i tid.

svp://13027?view=htg

Ruben Yttergård Jenssen er tilbake i Tromsø på ferie etter at sesongen i Kaiserslautern sluttet uten opprykk til toppligaen i Tyskland lørdag for halvannen uke siden.

Sittende i en bås på en av byens kafeer i går ettermiddag har den største skuffelsen etter at opprykket glapp tilsynelatende lagt seg. Tromsøværingen ferierer i huset han og kona Maria Evertsen Berg eier i Karl Pettersens gate rett over Gyllenborg.

HJEMME: Ruben Yttergård Jenssen, hjemme i Storgata i Tromsø på ferie etter at opprykket glapp i Kaiserslautern.

Den siste uka i hjembyen har vært brukt til å besøke familie og venner der sønnen Leonard på snart ett år naturlig nok har vært i sentrum.– Jeg har ikke trent noe de siste dagene, og må la kroppen hvile litt.

Valgte bort operasjon

For Yttergård Jenssen fikk et tretthetsbrudd i det ene fotbladet i mars, og var ute i over to måneder. Først 24. mai spilte han kamp igjen for Kaiserslautern når sesongen bortimot var over. Det lengste skadeavbrekket i Yttergård Jenssens karriere.

– De fleste som har den skaden jeg har hatt har måttet operere. I samråd med klubblegen i Tyskland valgte jeg å ikke gjøre det. På denne måten fikk jeg trent alternativt, samtidig som muligheten for å rekke sesongslutten var til stede. En operasjon ville satt meg ut helt til oppkjøringen starter rundt 20. juni, sier Yttergård Jenssen til iTromsø.

For å bli frisk har Kaiserslautern valgt å bruke metoder som ikke er så vanlige i Norge.

– Jeg fikk blant annet ultralydbehandling av foten. Det gir ekstra blodgjennomstrømning, som gjør at foten kan heles raskere. Slike skader kan nemlig ha vanskelig for å gro, sier midtbanespilleren til iTromsø.

Han klarte likevel å se noe positivt ved avbrekket.

– Da fikk jeg tatt pappaperm og er blitt godt kjent med Leonard. Å legge seg halv ti for å stå opp sammen med Leonard i fem-sekstiden om morgenen er blitt vanlig, sier Kaiserslauterns nummer 11 med et smil.

SPILTE: Ruben Yttergård Jenssen her i aksjon i kampen mot Ingoldstadt hjemme på Fritz-Walter stadion, der han spilte de siste 28 minuttene.

Han er nå smertefri i fotbladet, og kommer i neste uke til å trene med TIL. Men noen snarlig overgang til moderklubben kommer ikke til å skje. Han skal snakke om fremtiden med Kaiserslautern når de møtes igjen etter ferien.– Jeg har ett år igjen av kontrakten i Kaiserslautern. I utgangspunktet ønsker jeg å gjøre en skikkelig god sesong før jeg drar derfra, og det føler jeg ikke at jeg hadde denne sesongen. Samtidig er det bra å ha hatt en god sesong, sier han åpenhjertig.

Vil ha sønnen på norsk skole

Etter det iTromsø kjenner til vil en overgangssum på Yttergård Jenssen trolig være et sted mellom åtte og ti millioner kroner dersom han skulle bli solgt i sommer.

– Ideelt sett er tanken at vi skal være i utlandet i fire-fem år til. Så er planen å komme tilbake til Tromsø og TIL før man blir feit over ræva og ikke kan bidra. Jeg kan ikke gå ut på Alfheim å spille i noe annet enn rødt og hvitt, sier Yttergård med et glimt i øyet over kafébordet.

– Men hvor lenge vi blir ute avhenger også av hva Maria vil, og hva vi tenker med Leonard. Ønsket er at han skal gå på en norsk skole når den tiden kommer. Hvilke muligheter som er til stede vil selvsagt også bety noe, sier Yttergård Jenssen om sønnen.

Snakker med Per

Yttergård Jenssens fotskade som han fikk i mars har gjort at han ikke kom med i troppen mot Sverige og Aserbajdsjan som spilles nå i juni. Neste mulighet er kvalikkampene som spilles i september.

Ruben Yttergård Jenssen i aksjon mot England i fjor høst.

– Målet er å spille meg inn på Kaiserslautern til seriestart i juli. Å komme med på landslaget er selvsagt også et stort ønske fra min side. For midtbanespilleren er langt nær gått i glemmeboka av sin tidligere trener Høgmo.

– Jeg og Per har en god og åpen dialog, og at man på den måten ikke er glemt av landslagsledelsen setter jeg pris på, sier han.

svp://13027?view=htg