Fotball

TIL-Godset 3–1: Fem TIL-snakkiser etter sterk kveld på Alfheim

TIL herjet tidvis med Strømsgodset på Alfheim da de vant 3–1 onsdag. Vi har sett på fem av temaene det snakkes om etterpå.

To av TILs målscorere etter kampen mot Strømsgodset. Kent-Are Antonsen og Runar Espejord.
  • Rune Robertsen
    iTromsø

1) TIL mener alvor på Alfheim – har scoret mest i Eliteserien

Seks poeng i løpet av tre dager på hjemmebane lar seg høre. Ikke minst gir målforskjellen 7-1, fordelt på 4–0 mot Ranheim og 3–1 mot Strømsgodset, inntrykk. Med all respekt for Ranheim er Godset et etablert topplag i Eliteserien. At TIL gjennom 90 minutter har stort sett full kontroll er det viktigste svaret TIL har fått denne sesongen.

Det skaper ringvirkninger med tanke på trygghet i de neste ukene. På toppen av det hele gjør de syv siste målene at TIL er mestscorende i Eliteserien med ni mål. Når vi vet at spissene bare står bak to av disse forteller det om en bredde i laget som er gull verdt.

Les også

«Assist-Åsen» herjet i ny målfest på Alfheim

2) Espejords første mål siden 2016

Runar Espejord har vært gjennom et i praksis to år langt skademareritt. I pressesonen etter kampen snakket Simo Valakari om den sterke jobben Espejord gjorde defensivt mot Godset.

Det er vel og bra, men det viktigste for en spiss som Runar Espejord er å score. Noe han for første gang siden 2016 gjorde for TIL i Eliteserien onsdag kveld. Nøkkelen for Espejord til videre fremgang og levering slik mange forventer er enkel. Han må holde seg skadefri over en hel sesong. Da vil garantert ikke målet mot Godset bli det siste.

3) Tilskuertallet (igjen!)

Bare 2.908 mennesker var ifølge den offisielle statistikken inne på Alfheim onsdag kveld. Som etter kampen mot Ranheim der det kom rett over 3.000 betyr dette at temaet er helt naturlig å ta opp. Men på banen kan ikke TIL gjøre noe annet enn det de gjør nå. Nemlig levere god fotball og mange mål foran de tilskuerne som lot seg varme av det gode spillet.

Likevel er det alarmerende. Etter bare to kamper av 15 ligger TIL langt under målet på 3.800 i snitt per kamp. Så får vi se om flere lar seg lokke når Sandefjord kommer om halvannen uke.

Les også

Gutan hylles av ekspertene: «Ser ut som Nordens Paris St. Germain»

4) Balsfjordingen er blitt TILs motor på midten

Kent-Are Antonsen scoret sitt første mål for sesongen. Karriereveien har ikke vært enkel for Antonsen som i mange år var en venstreback for TIL. Helt til Simo Valakari tok over sist sommer. Da fikk Antonsen lov til å oppfylle drømmen om å spille sentral midtbane igjen.

Det er godt å se når lokale spillere fra fylket kaprer en plass i startelleveren i konkurranse med både søringer og utlendinger. Det gir også Storsteinnes og Balsfjord en tilhørighet til Tromsø Idrettslag som er ubetalelig.

5) Gjermund Åsen

TIL har en klassespiller i denne beskjedne trønderen. Tre målgivende i en og samme kamp er ikke bare uvanlig, men eksepsjonelt. Han topper poengligaen (mål og målgivende) suverent med seks poeng etter fire kamper. Vi kan ikke forvente at det varer, men på hele forrige sesong hadde Åsen 12 poeng.

Det forteller litt om den nåværende formen til lagets beste spiller både i 2016 og 2017. Nå gjelder det å bruke formen for alt det er verdt de neste ukene. Da kan TIL legge et godt grunnlag for resten av sesongen. Og er det virkelig en som blir glad hvis TIL ikke ligger i nedrykksstriden er det Gjermund Åsen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Tromsø IL