Fotball

FIFA fikk nei til å møte Ødegaard

NFF viker ikke i sin Martin Ødegaard-politikk. Det fikk FIFA merke da de ville møte Norges fotballyndling.

STILLER OPP: Martin Ødegaard på pressetreff dagen etter Sverige-kampen. Onsdag fikk 16-åringen mediefri, mens han torsdag igjen møter mediene på spillerhotellet.
 • Kjetil Flygind
  Kjetil Flygind

LILLESTRØM (Aftenposten): Martin Ødegaard (16) er fortsatt brennhet blant mediene og sponsorer, hvis noen var i tvil.

Derfor passer også Norges Fotballforbund på at ikke Norges fotballyndling bruker for mye tid og krefter på utenomsportslige ting i forbindelse med landslagsoppdrag for Norge.

Sa nei til omstridt organisasjon

Alle utenlandske medier får nei fra NFF. Det vil si: de som står i akkreditert pressesone etter kamp kan få slippe til med et par kjappe spørsmål. Men alenetid med Ødegaard til å lage reportasjer og intervjue Real Madrid-spilleren, blir kontant avvist.

Martin Ødegaard sammen med landslagets mediesjef Svein Graff.

Aftenposten vet at Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) nylig ønsket å komme til Oslo og treffe Ødegaard for å lage en reportasje til FIFA TV. Men selv ikke den mektige fotballorganisasjonen fikk audiens.

Fikk mediefri onsdag

Helt siden Ødegaard kom med på landslaget sist høst har NFF vært opptatt av å regulere hvor mye tid unggutten bruker på media.

I går fikk han fri da landslagsspillerne møtte pressen på spillerhotellet på Lillestrøm. Slik har det vært på alle samlinger.

— Martin er tilgjengelig for mediene under store deler av landslagssamlingen, men får av og til fri fordi vi ønsker å optimalisere kampforberedelsene, sa A-landslagets mediesjef, Svein Graff til NTB.

Japansk fjernsyn og The Sun

Før EM-kvalikkampen mot Malta på Malta i fjor høst fortalte Graff til Aftenposten om det de måtte si nei til.

Et ikke uvanlig syn med Martin Ødegaard på pressetreff. Dette er fra en landslagssamling i fjor høst.

— Når det gjelder utenlandske medier i landslagssammenheng har vi sagt nei. Noen har kommet på kampene våre og fått stilt et par spørsmål i pressesonen der. Men når den engelske avisen The Sun og en japansk TV-kanal, eller andre eksotiske medier, vil gjøre stor ting på og med Martin, så får de nei. Alle skjønner det. Bortsett fra The Sun, sa Graff til Aftenposten da.Fotballforbundet prioriterer de norske mediene, mens utenlandske medier, fotballnettsteder og andre publikasjoner dermed må vike.

Godt forhold til Real Madrid

Det er også i tråd med Real Madrid. Etter det Aftenposten erfarer er samarbeidsklimaet mellom NFF og Ødegaards spanske klubb godt.

Real Madrid legger seg ikke opp i hvordan presseopplegget er på landslaget, og viser forståelse for at interessen i Norge er stor for 16-åringen.

Selv om klubben ikke på noen måte bedriver fjernstyring fra Madrid, får de alltid en oppsummering av NFF etter samlingene slik at de vet hva Ødegaard har stilt opp på og ikke.

Klubbhverdagen i Real Madrid er en ganske annen enn den Ødegaard opplevde i Strømsgodset. I Madrid er det nemlig hermetisk lukket. Som regel er det kun klubbens egen medieavdeling som får tilgang.

Når Ødegaard møter pressen på landslaget er det alltid med mediesjef Svein Graff ved sin side. Etter kamp følges han også gjennom pressesonen, og "jages" videre for at han ikke skal bli stående resten av kvelden.

Norge møter Aserbajdsjan på Ullevaal i morgen. Kampstart i EM-kvalikkampen er klokken 20.45.

 1. Les også

  Zlatan: - Ødegaard må løsrive seg fra pappaen

 2. Les også

  Ødegaard skjermes fra utenlandske medier

 3. Les også

  Ødegaard blir ambassadør for å bedre folkehelsen: - Stolt av å få være med på dette

 4. Les også

  Søderlund og King drillet sammen på topp

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  ØKONOMI
  Publisert:

  Etter første natt i leiligheten, banket det på. – Det var en fyr som sa han skulle bo her.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5