Fotball

Høgmo besøker Real Madrid

Martin Ødegaard, Carlo Ancelotti og resten av Real Madrid får snart selskap av den norske landslagsledelsen.

Martin Ødegaard debuterte på landslaget som 15-åring og er den yngste som noensinne har spilt i en EM-kvalifisering. Her byttes han inn mot Bulgaria i fjor høst.
  • Kjetil Flygind

LA MANGA (Aftenposten): Landslagssjef Per-Mathias Høgmo er inne i en viktig tid med tanke på å se og besøke spillere som er aktuelle til den første av årets EM-kvalifiseringskamper om halvannen måned.

Nå skal også Høgmo & co. til Spania og besøke Martin Ødegaards nye klubb, Real Madrid.

— Det kommer helt sikkert til å skje, ja. Men akkurat når vet jeg ikke. Vi er aktivt ute nå, alle trenerne på A-landslaget, for å se spillere. Vi venter til det verste trykket rundt Martin har lagt seg og ting roer se ned. Men så kommer vi til å banke på døren der. Etter at Martin har funnet seg til rette. Men så blir det en tur, sier Per-Mathias Høgmos assistent på landslaget, Jarl Torske, til Aftenposten.

Les også

Marca: – Ødegaard er nærmere A-lagsdebuten

— En veldig god rollemodell

Han har tilbragt denne uken i Spania, på La Manga, hvor han har fulgt Norges U17 og U19, som har deltatt i en turnering der. I tillegg har han bidratt på et spillerutviklingsseminar i regi av Norges Fotballforbund. Og ellers tittet på lagene som har hatt sin base der denne uken.

Der kunne også Martin Ødegaard vært. I stedet er 16-åringen i Madrid.

— Det var flott å se Martin få debuten for Castilla på søndag. Han hadde noen fine involveringer. Det var hans første kamp, og ting kan ta litt tid. Men han kommer til å ta nivået på Castilla veldig fort. Han er en fantastisk god spiller og en veldig god rollemodell. I tillegg tror jeg den prosessen han og pappa Hans Erik var gjennom før de bestemte seg, var veldig fornuftig. De rådførte seg med kloke folk, og jeg er helt sikker på at valget var det rette, sier Torske.

I Madrid skjermes Ødegaard. Sånn sett er hverdagen en helt annen enn den var i Strømsgodset siste halvdel av fjoråret. Men blir Ødegaard tatt ut i Norges tropp til kampen mot Kroatia, vil hanigjen bli fritt vilt blant norske medier.

— Foreløpig har vi ikke, så vidt jeg vet, fått noen meldinger fra Madrid om hva de ønsker og ikke for Ødegaard. Men dette er internasjonal dato, og da er han sånn sett fristilt fra Real Madrid hvis han blir tatt ut, sier landslagsassistenten.

Les også

- Ronaldos bursdagfest tema i Real Madrid-krisemøte

Europa rundt med NFF

NFF var gjennom blant annet Per-Mathias Høgmo involvert i overgangen hans til Spania. Torske sier landslaget også ønsker å lære av storklubben.

— Vi er veldig giret på å få innpass i de ulike klubbene i utlandet. Også der vi har spillere selv. Det er lærerikt og interessant for oss å få snakke med sportsdirektører og managere. For å høste erfaringer og kunnskap. Derfor er vi mye ute i Europa. Vi er veldig søkende, sier Torske.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo var blant annet i Qatar på nyåret og besøkte Bayern Münchens treningsleir der.

Les også

Høgmo: - Guardiola fått med seg at Ødegaard er en god spiller

— Dette handler ikke om ett besøk hos Bayern München alene. For meg handler dette om å følge de beste miljøene i verden. Slik at man ikke risikerer at ting går en hus forbi. Denne sporten i bevegelse, og jeg som trener er også opptatt av å være i bevegelse. Det du gjorde i går er ikke godt nok i morgen. Det er hovedpoenget med denne typen reiser og besøk. Og å gjøre det med jevne mellomrom hele året. Det er viktig i den rollen jeg har nå. Det er tid mellom kampene, og da er det viktig å hente nye impulser som man kan implementere i tankegodset, sa Høgmo til Aftenposten under sitt opphold i Qatar.

Les også

  1. Ødegaard ikke på A-laget i helgen

  2. Roma oppdaget Ødegaard som 12-åring

Les mer om

  1. Spansk fotball
  2. Herrelandslaget fotball
  3. Per-Mathias Høgmo
  4. Martin Ødegaard