- Fantastisk deilig

<p><a target="_blank" href="/stat/index.jsp?stats=true&amp;type=kampfakta&amp;matchId=296156"> <strong>Sogndal — LSK 2-0:</strong></a> Sogndal i himmelen etter sin andre strake seier.</p>

Sogndal 20110519.Fra oppgjøret i Eliteserien mellom Sogndal og Lillestrøm på Fosshaugane Campus. Resultat Sogndal-Lillestrøm 2-0. Sogndals Even Hovland, som scoret 1-0-målet for hjemmelaget, blir gratulert av lagkameratene Ole Jørgen Halvorsen (fra venstre), Per Egil Flo, Ahyee Aye Elvis og Cto Hansen.Foto: Tor Yttri / Scanpix

Det var jevnt og tett på Fosshaugane, men et Sogndal fulle i selvtillit etter sjokkseieren mot Stabæk, kriget til seg alle poengene mot slutten. Even Hovland og Ole Jørgen Halvorsen avgjorde kampen med to mål i rask rekkefølge i sluttminuttene.

— Det var fantastisk deilig. Dette var en første-målet-vinner-kamp, og heldigvis var det vi som fikk det , sier Hovland til bt.no.

Også trener Harald Aabrekk var en glad mann etter seieren.

- Vi var solide defensivt nok en gang, og så fikk vi bra betalt. Kenneth (Udjus, keeper) var en matchvinner for oss i starten av annenomgangen. Men det var veldig moro og viktig at vi vant , oppsummerer han.

Straffebom

Sogndal var best spillemessig før hvilen, men det var aldri et stormløp mot LSK-målet. Gjestene fra Romerike hadde også sine halvfarligheter, men det var først i førsteomgangenes sluttminutter kampen tok fyr.

Sogndal-kaptein Eirik Bakke måtte forlate banen rett før pause, etter å ha fått en smell i ryggen et par minutter tidligere.

Bare sekunder senere ble Sogndal tildelt straffe, da Stian Ringstad handset soleklart etter et frispark fra langt bak i banen. Ole Jørgen Halvorsen brukte det siste sparket i omgangen på å sette strafen midt på keeper - elendig utført av Sarpsborg-gutten.

Sene scoringer

Annen omgangs første sjanse gikk også til Halvorsen. Espen Olsen satte ham nydelig opp på en kontring, og Halvorsens avslutning var denne gangen god, men Magnússon i LSK-buret fikk slått skuddet unna.

Rett etterpå var det action i motsatt ende. Anthony Ujah kom plutselig helt alene med Kenneth Udjus, men satte ballen rett på keeperen.

Utover i omgangen bølget spillet, og ingen av lagene klarte å dominere banespillet. Slik kampen utviklet seg var det ikke utypisk at en dødball skulle avgjøre. Seks minutter før slutt kriget Even Hovland inn en corner til 1-0. Da kastet LSK opp alt de hadde, noe som umiddelbart resulterte i en kontring Sogndal utnyttet på best mulig vis. Ole Jørgen Halvorsen dunket inn 2-0 fra 20 meter og det ble også sluttresultatet.

En svært viktig seier for Sogndal, som scoret mer enn ett mål for første gang denne sesongen.

- At vi har begynt å få hull på byllen, er selvsagt en stor lettelse. Vi har vært gode bakover i hele år, men nå løsner det fremover også , sier Kenneth Udjus, som kun har måttet hente to baller ut av nettet de siste fem kampene.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk