Galatasaray bekrefter Elabdellaoui-forhandlinger

Den tyrkiske fotballstorheten Galatasaray opplyser i sosiale medier at den er i samtaler med Omar Elabdellaoui om en kontrakt for nordmannen.

Omar Elabdellaoui kan være på vei til Tyrkia.

«Det er innledet formelle forhandlinger rundt overgangen for den profesjonelle fotballspilleren Omar Elabdellaoui til vår klubb», skriver den tyrkiske klubben på sin offisielle profil på Twitter.

Ifølge VG er 28-åringen i Istanbul for å holde samtaler med ledelsen i Galatasaray.

Elabdellaoui bekreftet nylig at han gir seg i Olympiakos. Den norske landslagsprofilens kontrakt med den greske storklubben utløp egentlig 30. juni, men ble forlenget ut august da den greske sesongen måtte strekkes som følge av koronakrisen.

Les også

Fullstendig Barcelona-kollaps: – Tidenes ydmykelse i Champions League

Linnes-rival

Nå tyder mye på at forsvarsspilleren fortsetter karrieren i Galatasaray, der han i så fall blir lagkamerat med blant andre Martin Linnes. De to nordmennene kan fort komme til å konkurrere om høyrebackplassen.

Greske og tyrkiske medier har lenge meldt om at Galatasaray har vist stor interesse for Elabdellaoui.

Den 28 år gamle forsvarsprofilen er visekaptein på det norske landslaget og en av landslagssjef Lars Lagerbäcks aller mest betrodde menn. Han står bokført med 44 landskamper, men har fortsatt til gode å score med flagget på brystet.

Storklubb

Elabdellaoui har også spilt for Skeid, Manchester City, Strømsgodset, Feyenoord, Eintracht Braunschweig og Hull. I 2014 signerte han for Olympiakos. Siden har han tjent den greske klubben, med unntak av en låneperiode i nevnte Hull.

Nå kan Tyrkia bli neste stopp. Istanbul-klubben Galatasaray er den mest suksessrike klubben i tyrkisk fotball. 22 ligatitler og 18 cuptriumfer lyder merittene. I 2000 vant klubben Uefa-cupen og ble den første tyrkiske klubben i historien som gikk seirende ut av en Uefa-turnering.

Sist sesong endte klubben på en skuffende sjetteplass i den tyrkiske superligaen.

(©NTB)