Fotball

Van Persie lei av spekulasjonene

Hevder han fortsatt trives i Manchester United.

SJELDEN GLEDE: Det har vært lengre mellom jubelscenene enn vant for Robin van Persie og Manchester United denne sesongen.

Nederlenderen avviser at han vil vekk fra klubben.

Den siste tiden har det vært flere avisoppslag om at Van Persie mistrives på Old Trafford. Han kritiserte også lagkameratene etter nederlaget for Olympiakos i Champions League, og han var tydelig misfornøyd da han ble byttet ut i sist helgs kamp mot West Bromwich.

I et intervju i kampprogrammet United Review slår 30-åringen tilbake mot ryktene om at han skal være på vei bort fra United. Stjernespissen hevder at han trives i Manchester United og ser for seg en framtid i storklubben.

— Sannheten er at jeg er veldig fornøyd med å være her i denne klubben. Jeg har skrevet under for fire år, og jeg blir gjerne enda lenger, lenger enn de to årene jeg har igjen av kontrakten min.

— Dette er hva jeg føler, men det er ikke det som har vært antydet i mediene, sier nederlenderen.

Lærer av Moyes

Han ble hentet fra Arsenal foran forrige sesong. I sin første sesong i United ble han toppscorer i Premier League med 26 mål, og han bidro sterkt til at laget tok seriegull.

Foran sesongstart overtok David Moyes som manager. Det har vært spekulasjoner om at forholdet med Moyes ikke skal være det beste, men Van Persie hevder de kommer godt overens.

— Det er ingen tvil om at jeg lærer nye ting og utvikler meg med David Moyes. Øktene vi har på treningsanlegget er fantastiske, og jeg lærer mye fra dem hver dag, sier han.

— Det er gjensidig respekt mellom oss, og arbeidsmiljøet er faktisk bra. Han ønsker virkelig at ting skal fungere, og jeg ønsker det samme, forteller Van Persie.

Forstår kritikken

Denne sesongen har han ikke vært like målfarlig. Han står med elleve seriemål så langt.

— Jeg har ikke noe imot at spillet mitt blir dissekert, og at folk kritiserer hva jeg har gjort på banen. De kan godt snakke om spillet mitt 24/7, og noen av meningene og kritikken kan kanskje være riktig, sier han.

— Det jeg må ta opp, er situasjonene der folk tenker for meg, gjør antakelser eller tolker ting som om de er meg. Sist jeg sjekket satt hodet fortsatt på kroppen min, så jeg er den eneste som vet hva jeg føler, og det er ikke det som jeg eller fansen har lest, forteller Robin van Persie.

United har slitt tungt i David Moyes' debutsesong. Klubben ligger på en skuffende sjetteplass og har hele 18 poeng opp til serieleder Chelsea. Søndag er det storkamp mot erkerival Liverpool på Old Trafford.

(©NTB)

Les mer om

  1. Engelsk fotball