Fotball

Derfor er Perry stolt uansett

Mener det er brutalt å sammenlikne unggutta i dag med de eldre RBK-erne på 90-tallet.

DEN GANG DA: Bent Skammelsrud (t.h.) og Roar Strand oste av rutine på RBK-midtbanen i klubbens storhetstid. Foto: IVAR MØLSKNES

 • Ole K. Sagbakken
  Ole K. Sagbakken

TRONDHEIM (adressa.no): Per Joar Hansen trener Norges historisk aller største klubb, og kjemper en knallhard kamp mot Strømsgodset om seriegullet.

Mens Godset har igjen Start, Tromsø og Haugesund – alle på kunstgress – skal RBK ut i bortekamp mot Molde og Lillestrøm, mens Viking er siste lag som kommer på besøk til Lerkendal i 2013. ## Soltvedt, Skammelsrud, Strand

Tre dager før storkampen i Molde avviser imidlertid Perry at RBK har ting å forsvare i gullkampen, om man ser på den nære historien.

— Nå er vi med og kjemper om gullet. Det må være det artigste som finnes for en fotballspiller, sier han til adressa.no – og fortsetter:

— Og vi skal ha en offensiv inngang til kampene. Vi har alt å vinne, og ingen verdens ting å forsvare.

- Har ikke en så stor klubb som RBK noe å forsvare nærmest hele tiden?

— Nei. Vi ble nummer tre i fjor. Og det er ting i dag som er helt annerledes enn i RBKs storhetstid, forteller treneren – og eksemplifiserer:

— Den hadde laget en midtbane bestående av Bent Skammelsrud, som var 25 år da han kom til klubben (1991). Roar Strand var der, og Ørjan Berg var over 30 da han kom tilbake i 1999. — I år har midtbanen bestått av Ole Selnæs på 19, Jonas Svensson på 20, Mix på 22 og også Daniel Berntsen på 20, i tillegg til Mike Jensen (25). Jeg er svært stolt av det som har blitt levert av laget så langt i år, og midtbanen, som er motoren i et lag som RBK, har hatt en strålende sesong, mener Perry.

Og om man skal ta treneren på ordet hva gjelder rutine og erfaring, går det an å ta utgangspunkt i 1995-sesongen, da RBK for første gang spilte i Champions League.

I seieren over Blackburn hjemme besto midtbanen av nettopp Skammelsrud, som da var 29. Og Strand, som var 25. Med Trond Egil Soltvedt som den andre indreløper. Han var 28 på det tidspunktet. Og for ordens skyld: Ørjan Berg var 31 da han kom tilbake til RBK fra Bodø i 1999. ## Rett over 20 år

Mot Molde lørdag soner Jensen karantene, og dermed er sjansen veldig stor for at midtbanetrioen har en snittalder på rett over 20 år.

Den vil da bestå av en 19-åring, en 20-åring, og ”veteran” Mix på 22. — Det handler selvsagt om hele laget mot Molde. Men for unggutta blit det viktig å slå seg enda mer løs. Det er bare å gi gass, sier Perry – som ikke tør spå hvor mange poeng RBK må ha på de tre siste for å bli mester. Per nå leder Strømsgodset serien på målforskjell.

— Det er helt umulig å svare på. Vi må holde oss kalde i hodet selv. Vi får ikke gjort noe med Godset, sier han.

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Rosenborg BK

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Godset jakter RBK-Berntsen

 2. FOTBALL

  Perry: – Går opp i opp i løpet av et år

 3. FOTBALL

  Tabelltipset: Slik tror Sunnmørsposten at Eliteserien ender

 4. FOTBALL

  - Vi møter et såret dyr

 5. FOTBALL

  Visste du dette? Her er to Brann-fordeler i medaljekampen

 6. FOTBALL

  Se, nå er han måltjuv igjen