Fotball

Rekdal: - Det er langt opp til Molde

Vålerenga-treneren samler ikke på 6.-plasser. Neste sesong sikter han høyere.

svp://85231?view=bt

Kjetil Rekdal tok Vålerenga til 11.-plass i comebacksesongen i klubben i fjor. Med halverte spillerlønninger har han dette året tatt laget et steg videre, men treneren er ikke ferdig med det.

Kjetil Rekdal peker på at nøkkelspillere ble slitne på slutten av sesongen. NTB scanpix

— Tar vi opp mot 50 poeng, begynner vi å snakke, sa Rekdal til NTB etter den siste kampen for sesongen mot Start søndag.Klubben har likevel utfordringer foran kommende sesong, blant annet økonomisk. Den tidligere Aalesund-treneren vil derfor ikke gi noen målsetting allerede nå. Situasjonen kan tvinge fram salg av eliteseriens suverene toppscorer Vidar Örn Kjartansson.

— En klubb som Vålerenga skal sikte høyt, men det er vanskelig å si noe nå, siden vi ikke vet helt hvordan det ser ut. Det er alfa og omega å beholde alle viktige spillere, og vi ønsker å beholde Vidar. Vi ønsker også å hente spillere som vi kan bygge opp med rundt dem vi har, sier Rekdal.

Tror på medalje

VIF-kaptein Christian Grindheim tør i motsetning til sin sjef allerede nå å snakke om ambisjonene for kommende sesong.

— Ja, jeg er sikker på at det blir medaljekamp, sier Grindheim.

Han håper laget klarer å beholde så mange som mulig i en allerede tynn stall. Samtidig har han klokkertro på flere av ungguttene i laget. Mot Start ble de tre norske talentene Moussa Nije (19), Markus Brændsrød (19) og Mathias Blårud (19) byttet inn. Førstnevnt hadde et skudd i tverrliggeren.

— Vi har mange unggutter som kan ta steget opp. Ghayas Zahid gjorde det i år, og jeg er spesielt imponert over Moussa. Han gjorde et bra innhopp i dag, sier den rutinerte midtbanespilleren.

Langt opp

Det er nettopp bredden i stallen som bekymrer både treneren og kapteinen i Oslo-klubben. VIF startet sesongen sterkt, men etter sommeren har formkurven pekt i fullstendig feil retning.

— Jeg er veldig fornøyd med de første sju månedene, men de siste har ikke vært bra nok. Spillere som Kjartansson og Sivert Heltne Nilsen har ikke vært i like bra form. Det er klart at man blir slitne når man ikke kan rullere så mye. Det er langt opp til Molde, avslutter Rekdal.

(©NTB)

 1. Les også

  Starts unge mannskap fikk kjørt seg

 2. Les også

  Huseklepp strålte som Erik

 3. Les også

  Örlund: - En fantastisk slutt

 4. Les også

  Huseklepp utsetter jubelen

svp://85231?view=bt

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Vålerenga Fotball
 3. IK Start

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Aftenpostens tabelltips – 6. plass: Rekdal har hentet, lånt og kastet 71 spillere på tre år

 2. FOTBALL

  VIF-kometen Zahid: - Blir veldig motivert av å få spille i drakt nummer 10

 3. FOTBALL

  Rekdal kvitter seg med forsvarsspiller

 4. FOTBALL

  Rekdal har signert seks spillere

 5. FOTBALL

  Rekdal: - Alt tyder på at det blir mange mål

 6. FOTBALL

  Rekdal: - Ønsker å hente tre spillere til