Martin Ødegaard spiller fra start

Blir tidenes yngste landslagsspiller for Norge.

FÅR STARTE: Martin Ødegaard får sjansen fra start.

STAVANGER: Per-Matias Høgmo har tatt ut Martin Ødegaard blant de 11 spillerne som starter kveldens privatlandskamp mot Emiratene på Viking stadion.

Følg kampen direkte her kl. 18.30

Landslagssjefen antydet på tirsdagens pressemøte at det er store muligheter for at unggutten kunne være involvert i kveldens privatlandskamp, og nå velger altså landslagssjefen å slippe unggutten til fra start.

Dermed blir Strømsgodset-juvelen tidenes yngste A-landslagsspiller. Ødegaard er 15 år og 253 dager i dag.

Drakt nummer 15

— Dette er veldig stort. Jeg håper jeg kan få vist frem mye av det samme som jeg har gjort i eliteserien, sa Ødegaard på tirsdagens pressekonferanse.

På direkte spørsmål om han syntes det var surrealistisk å være en del av en A-landslagstropp i en alder av 15 år, kom det et tydelig ja.

— Jeg hadde engentlig ikke regnet med å være en del av troppen. Jeg har ikke noe hastverk med å spille på noe A-landslag, sa Ødegaard.

I kveld får han uansett sjansen til å vise seg frem i solskinnet på Viking stadion, passende nok i drakt nummer 15. ## Forren kaptein

Etter at Brede Hangeland i forrige uke ga beskjed om at han legger opp som landslagsspiller, har det vært usikkerhet knyttet til hvem som skal være Høgmos kaptein. Til kveldens oppgjør mot Emiratene har han valgt Vegard Forren.

Molde-stopperen er også med til møtene med England og Italia i starten av september.

Men som følge av at dagens tropp kun består av hjemlige spillere, kan det naturligvis bli endringer i kapteinsvalget til privatlandskampen mot England på Wembley og EM-kvalifiseringsåpningen mot Italia på Ullevaal.

Slik stiller Norge (4-4-2): Rune Almenning Jarstein – Martin Linnes, Steffen Hagen, Vegard Forren, Per Egil Flo – Tann-Erik de Lanlay, Jone Samuelsen, Martin Ødegaard, Mohamed Elyounoussi – Marcus Pedersen, Fredrik Gulbrandsen.

FAKTA

De yngste debutantene på A-landslaget:

1. Martin Ødegaard, 15 år og 253 dager.

2. Tormod Kjelsen, 15 år og 351 dager.

3. Tom Blohm, 17 år og 68 dager.

4. Roald «Kniksen» Jensen, 17 år og 163 dager.

5. Tom Jacobsen, 17 år og 175 dager.