Manchester United-legende fikk bot etter ulovlig betting

Paul Scholes ber om unnskyldning etter å ha brutt bettingreglene da han var sportsdirektør i Salford City.

Paul Scholes må punge ut nærmere 90.000 kroner.

FA har gitt den tidligere Manchester United-spilleren Paul Scholes en bot på 8000 britiske pund, nærmere 90.000 norske kroner, for å spille på kamper mens han var sportsdirektør i Salford City.

Den tidligere midtbanespilleren spilte på kamper for 26.159 britiske pund, ifølge flere britiske medier, deriblant The Guardian.

I en periode på tre og et halvt år, plasserte Scholes 140 spill som overtredet FAs gamblingregler. Han spilte blant annet på utfallet av Manchester Uniteds kamper mens kompisene Ryan Giggs og Nicky Butt jobbet der, og på Valencia mens Gary og Phil Neville var trenere i den spanske klubben.

Paul Scholes spilte på utfallet av en Valencia-kamp mens Gary Neville var manager for den spanske klubben.

– Det var ikke bevisst

– Jeg aksepterer regelverket. Jeg vil be om unnskyldning, og aksepterer og forstår boten jeg har fått fra FA, sier Paul Scholes i en pressemelding.

FA ble gjort oppmerksom på Scholes’ aktivitet av et bettingselskap i starten av året. Da startet de en etterforskning der de fikk tilleggsinformasjon fra et annet bettingselskap.

– Det var en ærlig tabbe og på ingen måte gjort bevisst. Jeg trodde at så lenge jeg ikke hadde personlig kontakt med kampene jeg spilte på, ville det ikke bli problemer, sier engelskmannen.

Paul Scholes var i vår manager for Oldham Athletic, en klubb som han også spilte på i perioden han ble bøtelagt for. Han ga seg derimot etter kun syv kamper ved roret hos League Two-klubben.

Av de 26.159 pundene han spilte for, vant han 5831 pund netto.