Fotball

LSK avgjorde sent på Ullevaal

<p><strong>OSLO, Vålerenga — Lillestrøm 1-3:</strong> Effektive Lillestrøm er tilbake i medaljekampen.</p>

Arild Sundgot jubler for 1-2-scoringen.
  • Erli Berg Daneshmand
Mer Lillestrøm-jubel. Bjørn Helge Riise, Simen Brenne og Espen Søgård.
BILDET KOMMER FRA SCANPIX DATABASEOSLO 20071007Olivier Occean header inn utligningen til 1-1 i 1. omgang av eliteserieoppgjøret mellom Vålerenga og Lillestrøm på Ullevål søndag kveld. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
Olivier Occean utlikner til 1-1 med hodet.

SLIK VAR: Vålerenga – Lillestrøm 1-3

Lillestrøm snudde 0-1 til 3-1, og gjorde samtidig slutt på en rekke av fire kamper uten seier. Tre poeng mot Vålerenga betyr samtidig at man har heng på Stabæk og Viking i jakten på medaljene.

For hjemmelaget er håpet om Royal League så å si knust.

Islendingen Gunnar Heidar Thorvaldsson sendte VIF i ledelsen i første omgang. LSK svarte ved Olivier Occean. Etter hvilen sørget Arild Sundgot og Simen Brenne for at poengene blir med hjem til Åråsen.

Underholdende oppgjør

”Hatoppgjøret” inneholdt akkurat det man kan forvente av et derby. Mange dueller og mye innsats som tidvis gikk på bekostning av kreativiteten og det gode pasningsspillet.

Vålerenga grep sjansen da de først fikk den. Ti minutter var spilt da Gunnar Heidar Thorvaldsson fikk fritt spillerom innenfor LSK-boksen. Islendingen var både frekk og dyktig da han både så og prøvde seg på en luke mellom bena til Frode Kippe. Otto Fredriksson kunne ikke forhindre at ballen snek seg inn i hjørnet. Forøvrig spissens andre scoring siden overgangen i sommer.

Etter dette fulgte flere gode VIF-minutter, hvor kanarifulglene ble trykket langt tilbake på banen. Allan Jepsen fikk en kjempemulighet til å øke forspranget da han ble spilt fri av Christian Grindheim. Avslutningen fra kloss hold traff imidlertid stolpen.

Occean med scoring

Det kunne virke som formsvake Lillestrøm var preget av nerver i starten av oppgjøret, men laget kjempet seg gradvis inn i kampen. Et lite forvarsel om at de hadde noe i gjære kom halvveis ut i omgangen. Magnus Myklebust vendte opp og avsluttet i steget, men skuddet ble blokkert av en oppofrende Dan Thomassen. Minuttet senere skulle det likevel komme til å smelle i nettet bak Arni Gautur Arason. VIF-forsvaret halvsov på et innlegg fra Bjørn Helge Riise. Olivier Occean steg til værs og stanget inn utligningen.

Lillestrøm tok nå grep om midtbanen, og fikk styre tempoet utpå Ullevaal-matten. Men romerikingene skapte svært lite mot et kompakt VIF-forsvar. Det var derfor greit at lagene gikk til pause på stillingen 1-1. ## Sendte LSK i ledelsen

I likhet med Olivier Occean fikk Arild Sundgot stå helt alene i feltet å heade Lillestrøm i ledelsen da det gjenstod 13 minutter av kampen. Igjen var Bjørn Helge Riise servitør.

Simen Brenne punkterte oppgjøret syv minutter før slutt. Occean stusset ballen videre til midtbanespilleren, som enkelt satte inn sitt tredje mål for sesongen.

Les også

  1. Nordlie: - Vi er mentalt sterke

  2. Aabrekk: - Det var kreftene som tok slutt

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt23146347212648
2Molde23145457263147
3Rosenborg23125649301941
4Viking2312564741641
5Kristiansund2312383028239
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien