Fotball

Verdens største medier hyller Ødegaards rekorddebut

Tysk storavis: — For 15-åringer flest er fremtiden usikker. Ikke for Ødegaard.

  • Nicholas Bergh
    Journalist

Mandag fikk 15-åringen Martin Ødegaard en halvtime på Ullevaal-matta, da Norge beseiret Bulgaria med 2-1. Dermed er Ødegaard tidenes yngste som spiller en EM-kvalifiseringskamp.

I løpet av landslagspausen har Ødegaard blitt viet stor oppmerksomhet i utenlandske medier, og det er også mange storaviser som har merket seg rekorden Ødegaard mandag.

BBC Sport skriver på sin Twitter-konto at «mens de fleste 15-åringer drar på skolen, var det en 15-åring som skrev europeisk historie i går kveld».

Ødegaard-hypen har også strukket seg helt til Brasil, der landets største mediehus Globo har skrevet mye om 15-åringen den siste tiden.

Les også

Martin Ødegaard: - Dette var stort

«Fenomen fra Norge slår rekorden for å spille kvalifisering som 15-åring» skriver Globo Esporte i sin tittel, før også de skriver om interessen fra Europas største klubber nede nedover i saken.

Ødegaard er ikke den første som kalles fenomen i Brasi. Ronaldo, som var blant verdens beste spillere rundt årtusenskiftet, fikk kallenavnet «il fenomeno» da han spilte i Italia.

«Fenomen»

Den engelske storavisen The Guardian skriver at «Ødegaard fikk sin andre landskamp, og tenåringsplaymakeren tilførte med en gang en kreativ gnist for Norge».

Danske Ekstra Bladet skriver «i annen omgang ble Martin Ødegaard satt inn i håp om at stortalentet kunne vende kampen. Kampens avgjørende hendelse inntraff imidlertid ikke ved Ødegaard, men da Per Ciljan Skjelbred fant Håvard Nielsen, som sendte vertene opp i 2-1 med 19 minutter igjen».

Les også

Skjelbred: - Det kommer dager det ikke er så artig å være i fokus

The Guardians konkurrenter i Daily Mail har merket seg Ødegaards innhopp, og mener Europas storklubber bør gjøre det samme.

— Ødegaards opptreden i gruppe H i EM-kvalifiseringen vil bli registrert av Europas største klubber, som allerede har fulgt vidunderbarnet som har blitt sammenlignet med Lionel Messi, skriver Daily Mail, før tabloidavisen ramser opp Bayern München, Barcelona og Real Madrid som klubbene som leder jakten på å signere talentet.

VRAKET: Martin Ødegaard var med til Malta, men fikk ikke komme innpå i 3-0-seieren. Mot Bulgaria fikk han imidlertid muligheten.

Tysklands største avis Bild fokuserer ikke på Bulgaria-kampen, men snarere at Borussia Dortmund angivelig skal være interesserte i å hente 15-åringen. Bild innleder artikkelen slik:— 15-åringer som fortsatt spiller for B-lag, er fortsatt amatører. Man vet aldri om tenåringer kan ha en stor karriere. Fremtiden er fortsatt uviss. Med Martin Ødegaard er det annerledes. Den offensive midtbanespilleren spillere allerede for førstelaget til klubben i hjembyen hans, Strømsgodset i den norske Elitserien, skriver Bild.

Hylles i CNN

Den amerikanske TV-kanalen CNN skriver at «få 15-åringer kan skryte av å skrive historie, men Martin Ødegaard samler raskt inn en håndfull av "firsts"». CNN fortsetter med å skrive at Ødegaard «ikke så utilpass ut».

Les også

Nordlie ut mot Ødegaard-hysteriet: - Redd man gjør gutten en bjørnetjeneste

Martin Ødegaard har blitt sammenlignet med den argentinske superstjernen Lionel Messi, og den argentinske sportsavisen Diario Olé skriver om den norske 15-åringen i en sak med tittelen «og denne guttungen?».

— Det er slik at det var intenst trykk i pressen og blant folket om at Ødegaard kan slå rekorden. Det er slik at han allerede er berømt: Han spiller i Strømsgodset i hjemlandet og store europeiske lag er interesserte i å hente ham, skriver Diario Olé.

Les også

  1. Slik har Rushfeldt løst landslagets største problem

  2. Skjelbred: - Godt å slå tilbake etter å ha blitt dømt nord og ned

  3. Slik har buende skotter gitt «Gigant-Johansen» en ny dimensjon

  4. Slik spilte de norske spillerne

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. Bulgarias herrelandslag fotball