Fotball

Ødegaard settes rett på benken i sin nye klubb

Heerenveen-treneren utelukker likevel ikke at nordmannen kan få spilletid i helgen.

Martin Ødegaard er på plass i Heerenveen. Foto: Michael Kooren / NTB scanpix

  • Steffen Stenersen

Den nederlandske tv-kanalen Omrop Fryslan meldte fredag formiddag at Martin Ødegaard starter Heerenveens kamp mot ADO Den Haag i helgen på benken.

Det bekrefter nå Heerenveen-trener Jurgen Streppel på den nederlandske klubbens nettsider.

Kaptein Stijn Schaars spiller ikke senkampen lørdag. Han blir trolig erstattet med danske Younes Namli, melder TV-kanalen.

Heerenveen-trener Jurgen Streppel gleder seg til å kunne benytte seg av Martin Ødegaard, og sier i et intervju med Voetbal International, at nordmannen er aktuell for spilletid allerede lørdag.

Les også

Svindal reiser hjem fra Wengen: - Jeg må finne ut av hva som er galt

– Han er en av dem som kan spille i helga. Vi må se på formen hans og hvor raskt han integrerer seg i gruppa. Slikt kan ta tid, sier Streppel.

– Det er ikke enkelt å tilpasse seg så raskt, men jeg synes han klarte seg bra. La oss håpe at vi kan forvente mye av ham i framtiden, sier Streppel.

Ødegaard skal etter planen være i den nederlandske klubben i halvannet år. Mandag ble låneavtalen fra Real Madrid presentert. Det er stor oppmerksomhet rundt 18-åringens overgang, men trener Streppel kan ikke love Ødegaard spilletid.

Les også

Han veide 160 kilo, var sykmeldt og sov over 20 timer i døgnet. Så kikket han ut stuevinduet.

– Nei, nei. Ikke i det hele tatt. Han må jobbe hardt for å fortjene det, og det vet han også, sier Streppel.

Ødegaards nye klubb ligger på fjerdeplass før helgas runde. Møtet med Den Haag skal bety tre poeng, for klubben som kjemper om kvalifisering til Europa neste sesong.

Norske Morten Thorsby har spilt tre kamper fra start for klubben denne sesongen.

Les mer om

  1. Martin Ødegaard