Fotball

Lars Arne Nilsen har signert for Brann: - Jeg er ydmyk og stolt

Sotra-karen blir presentert på en pressekonferranse nå.

Lars Arne Nilsen blir presentert som Brann-trener. Foto: Fred Ivar Klemetsen

 • Mads Bøyum

I BERGEN: Lars Arne Nilsen, tidligere Hødd-trener, er ny Brann-trener.

Brann er enige med Lars Arne Nilsen om en kontrakt ut inneværende sesong. Han ble presentert som Brann-trener på en pressekonferanse fredag kveld.

Les også

Møt den nye Brann-treneren

Kontrasten til forrige gang det ble ansatt en Brann-trener, var slående. Der Rikard Norlings ankomst ble kranset av bluss og halvsprø supportere, ble Lars Arne Nilsen mottatt av syv pressefolk fra tre ulike medier. Der Norling danset rundt i dress, kom Nilsen først i hettegenser, siden i det obligatoriske treningstøyet fra Brann. Nilsen er i første omgang ansatt i et engasjement ut året.

Lørdag klokken 10.00 leder han sin første trening.

— Vi må begynne å vinne fotballkamper, sier mannen, som ikke ønsker å ta ordet «opprykk» i sin munn.

Nilsen er fra Skoge på Sotra, og sier han alltid har drømt om å trene Brann.

— Men hvor realistisk det var, er en annen sak, smiler han skjevt.

I et intervju med BT tidligere i år sa Nilsen at han kom til å slippe det han hadde i hendene dersom Brann ønsket ham. Det er nettopp hva han gjorde. Han var på ferie på Kreta da Brann ringte. I samme intervjuet sa han at han trengte en utfordring som gjorde ham livredd for at han skulle komme tilbake som trener.

— Jeg er ikke livredd, men jeg kjenner jo at jeg er ydmyk og stolt over å få muligheten til å trene Brann.

Forhandlet fredag kveld

Sent fredag kveld forhandlet Nilsen med Brann. Sportsklubben var representert ved konstituert daglig leder Vibeke Johannesen og den midlertidige sportssjefen Rune Soltvedt.

Tidligere på kvelden holdt Soltvedt en orientering for det såkalte «gamle Brann» på Stadion, men da han var ferdig med å holde sitt innlegg for forsamlingen av medlemmer, løp han rundt Stadion-matten for å kunne slutte seg til Nilsen og Johannesen. Da ønsket sportssjefen absolutt ikke å la seg intervjue av BT.

Nilsen kom, etter det BT har grunn til å tro, til Bergen fredag ved 18-tiden etter å ha tilbragt tid i sitt sommerhus i utlandet.

Partene satt siden i møter i timevis, og det er ventet at Nilsen formelt presenteres som Branns nye trener om kort tid.

Klubben håpet å få ham klar til mandagens hjemmekamp mot Follo, og fikk det til. Allerede lørdag formiddag skal Nilsen lede sin første trening.

Nilsen kommer fra Sotra. Som trener ledet han Hødd til en sensasjonell cupfinaleseier i 2012. Han sluttet i sunnmørsklubben etter snaut fire år som sjef. Nilsen foretrekker å sette opp lagene sine i 4-3-3-formasjon. Dette skal av Brann-ledelsen vurderes som passende for spillerstallen. Det var TV 2 som først meldte at Nilsen har vært i dialog med Brann om trenerjobben.

Lars Arne Nilsen er bror til Helge Nilsen, som i mange år har vært i Brann-apparatet. Helge Nilsen er for øyeblikket i permisjon fra jobben som Brann 2-trener.

Branns fungerende sportssjef, Rune Soltvedt, har jobbet svært tett med Helge Nilsen tidligere, men har kategorisk unnlatt å kommentere aktuelle trenernavn. Også styreformann Eivind Lunde har vært meget tilbakeholden med informasjon.

Snakket om Brann-drømmen

I forbindelse med Branns kamp mot Hødd i april, ble Lars Arne Nilsenintervjuet av BT. Der snakket han om sin store lyst til å trene Brann.

— Hvis Brann kontakter meg noen gang, slipper jeg det jeg har i hendene og stiller på dagen, sa Nilsen.

Rosenborgs landslagsuttatte spiss, Pål André Helland, spilte under Nilsen i Hødd. Han fullroser jobben treneren gjorde i klubben.

— Fantastisk. Det var han som fikk meg skikkelig i gang. Dyktig faglig og veldig flink med folk. Han lot meg være meg selv og dyrket mine sterke sider - egentlig på en litt unorsk måte.

I Hødd rykket han opp fra 2. divisjon i sin første sesong. I den neste endte laget midt på 1.-divisjonstabellen, før det ble cupfinaletriumf året etter. I 2013 ble Hødd nummer tre. Etter nesten-opprykket sluttet Nilsen brått.

— Nok var nok. Jeg hadde vært i én og samme klubb i seks år. Det holdt, sa Nilsen til BT.

Får gode skussmål

Han hadde en spillerkarriere for lag som Nest-Sotra og Sogndal.

I forbindelse med Nilsens kandidatur som Brann-trener, har folk som jobbet sammen med ham tidligere beskrevet treneren overfor Sunnmørsposten.

— Det er ikke mange som har lyktes i Bergen, så det er selvfølgelig vanskelig å si. Men jeg tror han er tøff og bestemt nok. Lars Arne vet hva han vil, har en tydelig filosofi og er flink til å formidle den. Det tror jeg kan være positivt for Brann, sier Hødd-legende André Nevstad til avisen.

Erik Sandal var en nøkkelspiller under Lars Arne Nilsen i Hødd.

— Jeg er i alle fall sikker på at Lars Arne kommer til å stille høye krav dersom han overtar Brann. Det tror jeg også blir viktig, sier Sandal.

Les mer om

 1. Fotball 1. div
 2. SK Brann

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Her er Lars Arne Nilsen på Brann Stadion: – Jeg er ingen slagen mann

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Et oppsiktsvekkende forslag fikk Brann-treneren til å frykte for jobben

 3. FOTBALL
  Publisert:

  De to ordene Branns nye trener la vekt på

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Branns sportssjef kan stå overfor tidenes kamelmåltid hvis han skal beholde jobben

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Suksesstreneren som bare sluttet

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Spanjol hentes til Branns trenerteam