Fotball

Fire mister sesongstarten

<p>Jon Masalin opereres for håndleddskade.</p>

*** Local Caption *** NY SKADE: Hans Noet liker dårlig at Jon Masalin har pådratt seg en skade i håndleddet. Nå må finnen opereres. Foto: Roger Synstad

  • Roger Synstad

HAMAR: Når Arne Erlandsen samler sine elever til den første treningsøkta på nyåret, blir det uten Jon Masalin, Srdjan Urosevic, Tom Kristoffersen og Pål Strand.

– Det kan hende at også Håkan Malmstrøm mangler, sier fysioterapeut Hans Noet, som helst ikke vil gjenoppleve vårens og sommerens skadesituasjon.

Men under den siste treningsuka i november pådro HamKams finske førstemålvakt, Jon Masalin, seg en leddbåndsskade i håndleddet.

– Han blir operert denne uka og vil ikke være spilleklar før langt ut i februar, forteller Hans Noet:

Belastningsskade

*** Srdjan Urosevic sliter fremdeles med en belastningsskade i bekkenet og behandles for det hjemme i Serbia.**

*** Tom Kristoffersen er også plaget av en belastningsskade, som sitter oppunder rumpa. Han trente alternativt i november og skal til ny MR.**

*** Pål Strand ble satt ut av spill i høst grunnet en virusinfeksjon, som førte til lammelser i ansiktet. Han er blitt litt bedre og jogger for seg sjøl. Det kan ta tid før han kan trene ordentlig igjen.**

*** Håkan Malmström har, i likhet med Urosevic, bare spilt et par kamper i 2008. Han har en skade som ligner på den toppsprinteren Ndure slet med i sommer. Hans Noet har diskutert Malmströms skade med Ndures fysioterapeut. Kanskje er svensken klar til første økt 3. januar.**

Nyttig gjennomgang

– Jeg var i kontakt med Roman Kienast etter at han pådro seg en strekk i en treningskamp i Norwich. Meningen er at Roman er klar til trening med resten av stallen, sier Hans Noet, som naturlig nok var en sentral person da HamKam evaluerte fiaskosesongen 2008. – Vi har hatt en nyttig og grundig gjennomgang, har snudd hver eneste stein. En av konklusjonene var at vi må strukturere og organisere bedre neste år. Vi må på bli tydeligere på hvordan treningen planlegges, hvordan løpet er lagt, slik at gutta hele tiden vet hvordan treningen er periodisert. Vi fikk mange tilbakemeldinger da vi evaluerte sesongen. Alle innspillene har vi tatt hensyn til, sier Noet, som har gått til innkjøp av 20 nye pulsklokker:

Mange tester

– Disse knyttes til en database, slik at vi hele tiden kan overvåke hver eneste spiller. Vi ønsker å vite hundre prosent hvordan hver enkelt reagerer på trening.

Den siste uka i november kjørte Hans Noet spillerne i O2-tester i laboratoriet på Lillehammer:

– Jeg er positivt overrasket over resultatene av den testen. Resultatene var tilfredsstillende, sier Noet, som legger opp til omfattende testing av styrke, spenst og hurtighet på nyåret:

– Vi gjør det for ikke å synse. Nå skal vi være sikre på fakta. Ikke konkludere med at vi tror.

  1. Les også

    Endrer sesongforberedelsene

Les mer om

  1. Fotball 1. div