– Får Solskjær Göteborg-jobben, skal han være veldig fornøyd

Arne Erlandsen (54) avviser sterkt at jobben som IFK Göteborg-trener vil være en nedtur for Ole Gunnar Solskjær (41) etter fiaskoen i Cardiff.

FIKK SPARKEN: Her er Solskjær fra trenerbenken sammen med assistenttrener Mark Dempsey.
  • Fredrik Saltbones

Den svenske avisen Aftonbladet skrev i går at den tidligere Cardiff— og Molde-sjefen, er IFK Göteborgs drømmekandidat etter at Mikael Stahre fikk sparken mandag.

Arne Erlandsen var trener i IFK fra 2004 til 2006. Han synes hovedtrenerjobben i IFK Göteborg vil være et godt karrièrevalg av Solskjær.

Arne Erlandsen mener Solskjær bør takke ja til jobben som IFK Göteborg-trener hvis han får tilbudet.

– IFK Göteborg og Malmö i Sverige, FC København i Danmark og Rosenborg i Norge – der har du de fire største klubbene i Norden, sier Arne Erlandsen – og legger til:– Får han jobben i IFK, skal han være veldig fornøyd.

Les også

Svensk avis hevder Solskjær er «drømmekandidat» til toppjobb

Mener IFK er større enn Molde

Ole Gunnar Solskjær ble aldri en managersuksess på balløya etter at han overtok Cardiff halvveis ut i forrige sesong. Det walisiske laget rykket ned fra Premier League, og starten på sesongen i Championship gikk heller ikke som klubbledelsen forventet. I september fikk nordmannen sparken.

– Etter å ha mislyktes i Cardiff, vil jeg absolutt ikke si at det å bli hovedtrener i IFK er en nedtur. Føler man det, så tar man helt feil. Det er en fin jobb i en stor klubb, og en institusjon og en større klubb enn den han kommer fra i Norge (Molde, journ. anm), sier Erlandsen.

Mikael Stahre hadde stor suksess med IFK Göteborg denne sesongen og endte til slutt på andreplass i Allsvenskan – kun slått av Åge Hareides Malmö. Det var derfor veldig overraskende at treneren fikk sparken.

Liste på 15 trenere

Den svenske klubben bekreftet tidligere i uken at de hadde kandidatliste på 15 personer. Da bekreftet også klubbformann at blant annet Aalesund-trener Jan Jönsson og tidligere Barcelona— og Celtic-spiller Henrik Larsson sto på listen.

IFKs sportssjef Mats Gren bekreftet i går at han hadde vært i kontakt med Solskjærs rådgiver Jim Solbakken. Men han avviste at Solskjærs kandidatur var et tema.

Solskjær og Cardiff forhandler fortsatt om en sluttavtale og partene har blitt enige om ikke å uttale seg før en avtale er i orden. Ifølge Wales Online-journalist Steve Tucker kan det hele ende i retten.