Fotball

Yttergård Jenssen om babylykken: - Mitt største øyeblikk

Ruben Yttergård Jenssen nyter livet etter at lille Leonard kom til verden.

På det første offisielle bildet etter familieforøkelsen stråler Ruben Yttergård Jenssen sammen med kona Maria Evertsen Berg, sønnen Leonard og hunden Nala. Foto: Nadia Saini

 • Rune Robertsen
  iTromsø

Yttergård Jenssen hadde en tøff start på høsten på fotballbanen. Lite tillit i Kaiserslautern gjorde at han mistet landslagsplassen i slutten av september, og gjorde seg tanker om hvor fotballframtiden skulle være.

Så, natt til 1. oktober endret livet seg for tromsøværingen som bor i Tyskland sammen med kona Maria Evertsen Berg og hunden Nala, samt to katter. Parets første sønn ble født.

Les også

Han kan bli TILs nye salgssjef

Etter det har han spilt fast for klubblaget, og gir mye av æren til den nyfødte.

— Vi har hatt ansvar med hund og to katter. Men det ble noe helt annet når Leonard kom, og den følelsen er ubeskrivelig. Det er det største jeg har opplevd noen gang, sier Yttergård Jenssen til iTromsø.

Navnet på sønnen måtte de forhandle om.

— Det var mang en drakamp om navnet, men vi endte opp på Leonard Evertsen-Yttergård. Han er oppkalt etter oldefaren min som bodde i Skibotn, sier Yttergård Jenssen på telefon fra Tyskland.

Les også

Semb tror Ødegaard er på Real Madrid-nivå om «forholdsvis kort tid»

Fikk telefon fra Høgmo

Tirsdag ble landslagstroppen til kampene mot Estland og Aserbajdsjan tatt ut. Der var ikke Yttergård Jenssen med.

— Jeg ønsker alltid å spille på landslaget, men med tanke på min posisjon på klubblaget var det ikke så dumt at jeg ikke har vært med på de to siste landslagssamlingene. Det har gjort at jeg blant annet fikk vist meg fram i en treningskamp mot franske Metz der jeg scoret to mål og hadde en målgivende, forteller han.

Midtbanespilleren, som senest i starten av september spilte fra start da Norge møtte England på Wembley, fikk en telefon fra gammelsjef i TIL, og nåværende landslagstrener Per-Mathias Høgmo.

Les også

Vraket Yttergård Jenssen: - Aldri vært i bedre form

— Han sa jeg hadde vært god i de siste kampene, men at spillerne som hadde vært i troppen sist hadde vært bra, og at han derfor ikke var i troppen. Jeg var nært, men ikke nært nok, sier den tidligere TIL-spilleren.

Godt spill for Kaiserslautern i vinter skal gjøre at han tar plassen tilbake når Norge skal spille EM-kvalik i mars.

— Nå tenker jeg på hva jeg skal gjøre her nede, så håper jeg landslagsplassen igjen blir min som en konsekvens av det, sier Yttergård Jenssen, som bor bare 50 minutters kjøring fra den franske grensen der EM arrangeres i 2016. — Vi spilte jevnt mot England som har gode resultater i kvaliken, vi har vist at vi kan spille jevnt med mange av de beste. Et mesterskap i Frankrike vil være stort.

Opprykkshåp

I morgen venter en ny kamp for Kaiserslautern med Yttergård Jenssen fra start. Laget ligger godt an til å rykke opp til det mange hevder er verdens beste liga, den tyske Bundesligaen.

— Vi topper alt av statistikker, men har spilt for mange uavgjorte for å være fornøyde. Alle har stor respekt for oss når de kommer hit. Litt som Rosenborg hadde i eliteserien tidligere. Forhåpentlig får vi bedre uttelling, og kan vinne en tre-fire kamper på rad nå, sier han.

 1. Les også

  Viktig poeng i toppkamp for Yttergård Jenssen

Les mer om

 1. Tysk fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Vraket Yttergård Jenssen: - Aldri vært i bedre form

 2. FOTBALL

  Så lenge må TIL vente på Ruben

 3. FOTBALL

  Yttergård Jenssen fikk tillit på klubblaget igjen etter at han ble pappa

 4. FOTBALL

  Fotballekspert: - En fordel for Ruben at han spiller fast i en god liga

 5. FOTBALL

  Yttergård Jenssen tilbake på landslaget

 6. MENINGER

  Nå venter en av karrierens viktigste avgjørelser for Ruben