Fotball

Har skaffet flere millioner

Ålesund Fotball AS er nær ved å ha samla inn fem millioner kroner. Pengene øremerkes spillerkjøp i dette overgangsvinduet.

Folketomt: For øyeblikket er det folketomt i AaFK-garderoben på Color Line Stadion. 6. januar starter oppkjøringen til 2016-sesongen for fullt og da er håpet at noen nye spillere skal være på plass. Nå har i alle fall klubben litt penger til disposisjon. Bjarne Haagensen og ÅFAS samlet inn flere millioner kroner den siste tiden.
 • Eirik Nesset Hjelvik

I oktober skrev Sunnmørsposten at Ålesund Fotball AS (ÅFAS) var i ferd med å starte en innsamlingsaksjon blant investorene. Målet var å samle inn mellom fem og åtte millioner kroner i løpet av året. Et par uker før fristen ser fem millioner kroner ut til å være innenfor rekkevidde.

– Vi har på plass over fire millioner kroner. I tillegg er det noen investorer som tenker seg litt om nå om dagen, sier ÅFAS-leder Bjarne Haagensen.

– Det er veldig mange som ønsker å bidra, men samtidig merker vi helt klart at tidene ute i bedriftene er litt annerledes enn tidligere. Jeg tror nok vi må konsentrere oss om å passere minimumsbeløpet, sier styremedlem Jon Ketil Gjørtz.

Les også

Slik blir AaFKs sesongoppkjøring

– Øremerkes spillerkjøp

Det er duoen Haagensen/Gjørtz som i all hovedsak har klekket ut planen som skal sikre AaFK og Trond Fredriksen penger til å gjøre spillerkjøp i løpet av vinteren.

Fra 1. mai i år forbød FIFAs regelverk tredjeparts eierskap av spiller. Mens investorene tidligere har investert direkte i enkeltspillere, er planen nå en generell kapitalutvidelse i Ålesund Fotball AS. På den måten blir hele aksjeselskapet styrket.

Likevel er styreleder Bjarne Haagensen klar på at midlene som samles inn nå er tiltenkt spillerkjøp.

– Pengene er øremerket til det, sier Haagensen.

– Er det tenkt fordelt over flere overgangsvindu?

– Nei, nå handler det om å få på plass neste års lag, og det trenger du spillere til, sier Bjarne Haagensen.

Les også

Aalesund dropper islending

Slik Sunnmørsposten forstår det stammer store deler av det innsamlede beløpet fra investorer som har sagt fra seg utbetalinger på overgangene til Michael Barrantes og Abderrazaq Hamed-Allah.

Må ha flere spillere

I løpet av vinteren har Michael Dyrestam, Jo Nymo Matland og Akeem Latifu forsvunnet fra AaFK.

Det betyr at Trond Fredriksen må hente en rekke nye spillere foran 2016-sesongen.

– Historien har vist at investorene har vært veldig flinke til å bidra. Det hjelper selvfølgelig veldig på å ha denne økonomiske støtten nå, sier Fredriksen.

Både han og klubbdirektør Henrik Hoff vet at det begynner så smått å haste med signeringene nå.

– Vi håper det skal komme en signering eller to ganske snart. Vi vet at spesielt den første signeringen kan være viktig. Samtidig er vi helt avhengig av at den rette eller

Les også

 1. Marlinho signerte for AaFK, Hoff forlenget

 2. Nok en AaFK-spiller forsvinner gratis

 3. Urke usikker på Hødd-framtida

 4. Her er Tromsø-proffenes råd til Belgia-klare Jo Nymo Matland

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt29179356253160
2Molde29176668392957
3Viking29166758471154
4Rosenborg29138856401647
5Lillestrøm2913794740746
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Aalesunds FK