Fotball

Fortuna mister nøkkelspillere

<p>Fortuna går svekket til høstsesongen, i det nøkkelspillerne Lene Sperre og Andrea Hafsås begge har forlatt skuta.</p>

TIL BERGEN OG TRONDHEIM: Lene Sperre (t.v) og Andrea Hafsås forlater Fortuna.
  • Helge Skuseth

Lene Sperre har flyttet til Bergen, og har meldt overgang til toppserieklubben Arna Bjørnar. Der den tidligere Fortuna-keeperen Erika Skarbø er førstekeeper, men Skarbø er nå ute med brukket håndledd.

– Vi har visst lenge at Lene skulle flytte på seg på grunn av studier, så dette kommer ikke som noe sjokk på oss. Andrea Hafsås skal studere i Trondheim, og kommer nok til å finne seg en klubb der oppe , opplyser Fortuna-leder Ane Guro Skaare-Rekdal.

Tynn stall

Hun innrømmer at Fortuna nå begynner å få en vel tynn stall.

– Stallen er egentlig altfor tynn, men det er ikke enkelt å få kvinnelige fotballspillere til å flytte til Ålesund. Vi har forespurt hos en del toppserieklubber om de har noen av sine nest beste å avse, men vi har fått nei hele vegen.

– Hva med lokale spillere?

– Det er dessverre ikke så mye å hente, de beste lokale spillerne er hos oss allerede, sier Fortunas leder.

Hovedtrener Karl Oskar Fjørtoft har kontrakt ut sesongen, og så langt har ikke Fortuna diskutert med ham om en eventuell forlengelse.

– Vi er veldig godt fornøyd med Karl Oskars jobb, men vi velger å vente litt med eventuelle kontrakts-samtaler. Økonomi er en viktig bit i dette, og vi vet jo heller ikke om Karl Oskar selv ønsker å fortsette som dametrener.

  • Quiz: Fotballekspert? Ta dagens 12'er

Bli med inn i Kjetil Rekdals garderobe

svp://95074?view=ap

Se Rekdal slakte spillerne Unik mini-dokumentar Start — Aalesund