Fotball

Skjelvik: - Jeg tar på meg skylda

Få — om noen - var mer skuffet over Europacup-exiten enn Jørgen Skjelvik.

RBKs Jørgen Skjelvik i duell med Austraia Wiens Lucas Venuto
  • Marus Dahl

Rosenborg — Austria Wien 1-2 (0-0), 2-4 sammenlagt

— Det føles ikke veldig bra. Vi er skuffet over oss selv, at vi ikke presterer på det nivået vi vet vi kan, innleder en ordknapp venstreback.

Det var kanskje ikke så rart han var ordknapp. For da Rosenborg 22 minutter før full tid presset på for 2-1-målet som ville gitt laget ekstraomganger i kampen om den viktige plassen i Europa League, smalt det bakover.

Austria Wiens uromoment Olarenwanju Kayode smatt forbi Jørgen Skjelvik og hamret inn målet som punkterte kampen og Rosenborgs drøm om videre Europa-spill.

Les også

  1. Bruttern: - Vi har ingenting i Europa å gjøre

  2. Rosenborg ute av europaliagen

— Tar på meg skylda

— Jeg tar på meg skylda når det er jeg som feilberegner, sier Skjelvik.

— Enten burde jeg gå hundre prosent i press, eller så burde jeg stå, utydper han.

Sekunder senere, mens østerrikerne tuslet tilbake mot midtstreken etter å ha feiret avansement med fansen i bortesvingen, gikk Skjelvik av i bytte med Alex Gersbach. Da hadde ikke 25-åringen det særlig godt.

— Jeg er selvfølgelig skuffet over at jeg ikke presterer på det nivået jeg kan. Det skuffer meg selv, laget og fansen. Det skuffer alle egentlig, sier han.

Les også

Alle fikk 4 eller dårligere på børsen

— Slipper inn enkle mål

Den kollektive prestasjonen til trønderne var simpelthen ikke god nok og 2-4-tapet skyldtes mye mer enn en feilberegning av Skjelvik. Austria Wien-seieren var fult fortjent og at laget hadde flust av muligheter før Alexander Grünwald for andre gang på en uke gav trønderne en solid kalddusj etter pause.

— Vi har ikke tempo på ball før pause og slipper inn enkle mål etter pause, sier Skjelvik.

(Artikkelen fortsetter)

For tredje gang på fire år er ikke Rosenborg med når Europa League-gruppespillet fredag formiddag skal trekkes. Skjelvik, som var Rosenborgs bestemann på Stadio Olimpico mot Lazio i gruppespill i fjor høst, vet hva han og laget går glipp av. Seks ekstra kamper ville høster erfaringer og opplevelser, mens klubben kunne ventet seg over 50 millioner kroner bare i startpremier.

Går glipp av millioner

— Det er jo mange flere kamper og mye mer å spille om. Det er snakk om mye penger, sier han.

- Tar du på deg skylda for tapet?

— Ja, hvis dere er ute etter en syndebukk, skal jeg ta den. Det er ingen problem, sier Skjelvik.

Les mer om

  1. Europa League
  2. Rosenborg BK