Fotball

Ciljan: - Vi avgjorde i dag

<p><strong>RBK — Breiðablik 5-0:</strong> Per Ciljan Skjelbred er trygg på at Rosenborg er videre i mesterligakvaliken.</p>

RBKs Per Ciljan Skjelbred scorer og setter RBK til en 1-0 ledelse mot Breidablik.13.07.2011.
  • Øivind Presthus

Det var nettopp Per Ciljan Skjelbred som skjøt Rosenborg i ledelse like før pause på Lerkendal. Da hadde hjemmelaget stanget mot den islandske forsvarsmuren gjennom hele omgangen uten å få uttelling på sjansene sine.

— Det var deilig å se den gå inn. Jeg tror det var viktig at vi fikk den scoringen før pause, men vi var forberedt på at det kunne ta tid før vi scoret det første målet siden vi møtte et defensivt lag, sier Skjelbred.

Det var Rade Prica som spilte fri Skjelbred på sekstenmeteren, og midtbanespilleren sendte avgårde en markkryper som gikk inn nede til høyre for Breiðabliks målvakt. Scoringen er Skjelbreds andre mål i en kvalifiseringskamp til europacup i løpet av Rosenborg-karrieren.

(Artikkelen fortsetter)

svp://98585?view=ap

Hoftun: — enveiskjøring VIDEO: Reaksjoner RBK - Breidablik

  • Vi følger Rosenborg: Siste nytt om klubben her

- Vi avgjorde

Skjelbred føler seg trygg på at Rosenborg nå er klare for tredje kvalikrunde til Mesterligaen, selv om det skal spilles returkamp om en uke på Island.

- Jeg tror vi avgjorde avansementet i dag. Det må skje et under om vi skal rote bort dette på Island, sier Skjelbred som trolig forlater Rosenborg i begynnelsen av august.

Rosenborg fikk en tøff jobb med å åpne Breiðablik-forsvaret, men Skjelbred sier Rosenborg-spillerne var sikre på at hjemmekampen skulle vinnes.

— Vi slet litt i starten med å komme til sjanser, men etter hvert så tok vi over kampen. Da jeg fikk scoringen før pause, så var jeg trygg på at vi kom til å fortsette å score etter pausen, sier Skjelbred.

Hvem som etter kveldens resultat å dømme blir Rosenborgs motstander i tredje kvalikrunde til Mesterligaen blir trukket fredag klokken 12.

Les også

  1. RBK lekte seg til seier

  2. Jönssons drømmeresultat

  3. - Det var mye &laquo;f***&raquo; som måtte ut

Les mer om

  1. Champions League