- Trenersparkingen er ingen ulempe for Ødegaard

Ekspertene er enige: Den nye sjefen har høye tanker om nordmannen.

Rafael Benítez skal være ferdig i Real Madrid.

Spanke medier meldte mandag at Rafael Benítez er ferdig som sjef i Real Madrid. Zinedine Zidane tar trolig over som manager. Klubben bekreftet opplysningene mandag kveld klokken 20.

— Jeg kan ikke si helt sikkert at det er positivt, men det er i hvert fall ikke negativt. Zidane liker Ødegaard, spillertypen og hans ferdigheter veldig godt. Vi så dette på et TV-intervju Zidane gjorde med algerisk TV der han helt uoppfordret begynte å skryte av Ødegaard. Men jeg tror ikke det betyr noe på kort sikt, sier Petter Veland, ekspert på spansk fotball i C More.

Les også

Benitez fikk sparken - her er Real Madrids nye trener

Det er Magnus Kragtorp, president i den norske supporterklubben til Real Madrid helt enig i:

— Det er ingen ulempe for Martin Ødegaard at det er Zidane som overtar sjefsrollen. Er det noen som prater godt om Ødegaard, så er det Zidane, sier Kragtorp før han skynder seg å legge til:

Frankrike og Real Madrid-legenden Zinedine Zidane har vært Martin Ødegaards sjef i Castilla.

— Men jeg tror ikke dermed at Zidane tar ut Ødegaard i den første troppen sin!

Omstilling for Ødegaard

— Ødegaard vil nå få en ny sjef i Castilla, Victor Fernández. Han er en autoritær sjef med sin måte å tenke fotball på, og det vil bli den første og største omstillingen for Martin Ødegaard, tror Petter Veland.

Les også

Bale-scoring ga Real Madrid-jubel, men sekunder senere kom kalddusjen

Kragtorp kaller sparkingen av Benitez som «en gledens dag».

— Det var veldig få som ville ha ham i utgangspunktet, så dette har vi bare ventet på. Det er en gledens dag, sier supporteren.

C More-ekspert Veland bekrefter at Benítez kom fullstendig skjevt ut i Madrid-klubben:

— For det første var Carlo Ancelotti ekstremt godt likt. Spillere, fans, styre og pressen var veldig godt fornøyd med ham. Resultatene var gode, og det fantes egentlig ingen gode grunner til å sparke ham – inntil klubbpresident Florentin Pérez altså fant sine grunner.

Veland og Kragtorp mener begge at Benítez hadde sterke kritikere i spillergruppen og trekker frem navn som James, Jesé, Isco. Veland har også med Marcelo og Toni Kroos på sin liste.

— Jeg kunne tatt med enda flere, men disse spillerne er i hver sine klikker i klubben og er sterke personligheter. Marcelo tilhører den portugisisktalende, James de spansktalende som ikke er spanjoler, Isco og Jesé spanjolene mens Kroos hører med blant de utlendingene som ikke har spansk som morsmål. Til sammen er de veldig sterke, sier Veland som mener spillerne forlengst har mistet troen på det Benítez måtte ha hatt som plan.

— Vi så det best i oppbyggingen til El Clásico (Real tapte 0-4 hjemme) der han på forhånd snakket om defensiv sikkerhet, men endte opp bare med å velge de 11 beste enkeltspillerne i stedet for et lag. Han bukket under for fansen, mener Petter Veland.

Les også

Landslagskollega om Martin Ødegaard: - De følger ham overalt. Til og med på do

At der er Zinedine Zidane som overtar tror begge er bra – i hvert fall på kort sikt.

— Han er jo på ingen måte klar for det. Han er godt likt og kommer sikkert til å bli godt mottatt i spillergruppa. Et bra valg på kort sikt, men det kommer helt sikkert til å skje noe i sommer, tror Magnus Kragtorp.

- Hvem er din favoritt?

Det har jeg ingen mening om akkurat nå. Helst ville vi jo beholdt Carlo Ancelotti, men det toget er gått. Kanskje vi får se en Manuel Pellegrini komme tilbake til sommeren. Jeg vet ikke, sier supportersjefen.

Veland trekker på sin side frem at Zidane er Real og klubbpresidentens svar på Pep Guardiola i Barcelona.

— Guardiola hadde spilt i Barcelona og kom fra trenerstillingen i klubbens B-lag, akkurat som Zidane gjør i Real Madrid. Dessuten er jeg helt sikker på at Zidane klarer å håndtere en stor gjeng med egoister, slår C More-eksperten fast.

Aftenpodden Sport: - Svenskene får starte med å se på seg selv