Fotball

Rodgers ville ha Alexis Sánchez. Fikk Mario Balotelli.

Overgangskomiteen får skylden for Liverpools svake resultater.

Brendan Rodgers ønsket seg Alexis Sánchez. Han fikk Mario Balotelli. Det endte som de fleste vet, ikke spesielt vellykket.
  • Mats Slaastad Birkelund

I et intervju med Sky Sports snakker Brendan Rodgers åpent om sin tid i Liverpool.

Overgangskomiteen i klubben har fått mye negativt kritikk, særlig i engelske medier. Kritikken mot klubben stilnet heller ikke etter at Simon Mignolet, på tross av varierende prestasjoner denne sesongen,forlenget kontraktenmed fem (!) år mandag.

Rodgers er heller ikke mild mot overgangskomiteen.

— Som manager er du alltid den ansvarlige utad, men det finnes overgangskomité i klubben - karer som jobbber veldig hardt. Overgangene var en gruppeavgjørelse. Det var definitivt ikke slik at jeg kunne ta en soloavgjørelse. Det er vanskelig, fordi om du ønsker en spiller som ikke står på deres liste, må du ta en annen, sier Rodgers.

Den nå klubbløse manageren forteller om salget av Luis Suárez etter andreplassen i ligaen i 2013/14-sesongen. Rodgers ønsket å hente inn Alexis Sánchez som erstatter.

Nordmannen er brennhet i St. Etienne:

Les også

Søderlund har søkt dekning på hotellet

— Eierne ville ha Balotelli

Brendan Rodgers.

Rodgers mente den nåværende Arsenal-spilleren ville passe perfekt i sin høytpressende spillestil, ettersom han også er energisk, utholdende og rask til beins. De egenskapene var like viktig å erstatte som målscorer-egenskapene til Suárez.— Vi trengte en spiller som kunne presse helt der oppe. Luis Suárez hadde gitt oss mye mer enn bare scoringer, sier Rodgers.

Han forteller at han etter en treningskamp mot Milan ble spurt om Mario Balotelli var en spiller han ønsket seg.

— Jeg syns ikke han passet inn i profilen vi hadde. Men når sommeren gikk mot slutten hadde vi vanskeligheter med å finne spilleren vi var ute etter, og klubbeierne mente jeg kunne utvikle Balotelli. Eierne mente at dette var en spiller verdt 50 millioner pund (636 millioner kroner) som vi kunne få for 16 millioner pund (200 millioner kroner), sier Rodgers.

Mens Alexis Sánchez samtidig gikk til Arsenal, fikk Liverpool inn Rickie Lambert.

— Den største smellen var at vi trodde vi skulle få Alexis Sánchez. Når han ikke kom satte det et enormt press på Rickie Lambert. Han var egentlig ikke vår plan. Vi var tvunget til å ta inn noen, og Mario er en stor spiller. Vi hadde ikke noe valg, sier Rodgers.

Jürgen Klopp har et vanskelig utgangspunkt i Liverpool, mener fotballblogger hos The Guardian.

— Ligaens rareste troppOgså spaltist hos den anerkjente avisen The Guardian, Barney Ronay, mener overgangskomiteen i klubben er et problem.

Han mener det har ført til de skuffende resultatene i starten av Jürgen Klopps Liverpool-karriere.

Liverpool har ikke vunnet i Premier League på tre kamper og ligger på en beskjeden niendeplass på tabellen.

— Han har måtte overta en svært dårlig sammensatt tropp med utrolig mange forskjellige kvaliteter og styrker, skriver Ronay.

Gjennom fem managere med forskjellige fotballfilosofi har komiteen med eldre herremenn forsøkt å hente spillere de mener er gode - og passer inn i klubben.

Ronay mener dette har ført til en svært dårlig sammensatt tropp med utrolig mange forskjellige kvaliteter og styrker.

— Stallen er svært forivirrende samling av fotballspillere. Klopp har fått en av de rarest og dårligste tilpassede troppene i historien, skriver spaltisten.

Han skriver at overgangskomiteen enkelt og greit har feilet. Han mener det ikke er Jürgen Klopps feil at Liverpool ligger hvor de ligger på tabellen og anbefaler at klubben enten slanker overgangskomiteen eller fjerner den helt.

Har du lest disse sakene?

Les også

  1. Russisk skipresident angriper norske astmatikere: - Irriterende

  2. Hilde (34) vil motbevise matmyten: - Mange mener det ikke er mulig

  3. Formel 1-sjefens fornærmelse mot kvinner vekker avsky

  4. Norges svakeste helg på tre år: - Bemerkelsesverdig dårlig

  5. Northug endrer planen for å gi Sundby kamp

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor sterke og fryktløse norske utøvere hylles, vi diskuterer Liverpool og idrettens juks og fanteri:

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Mario Balotelli
  3. Liverpool FC