Fotball

Even (17) fikk oppfylt sin drøm om å følge de mørkeblå. Her er hans kamprapport etter Vikings sterke poeng i Skien

Even Berthelsen (17) bidro for Aftenbladets i Skien da Viking møtte Odd.
  • Even Berthelsen

ODD-VIKING 2-2

Skagerak Arena (Aftenbladet):

I forrige uke sendte Even Berthelsen (17) fra Nøtterøy i Vestfold en e-post til Aftenbladet, hvor han fortalte om drømmen om å følge Viking tettere. Søndag fikk den trofaste Viking-supporteren muligheten.

LES MER OM DET HER:

Les også

Even (17) får Viking-drømmen oppfylt

Her er Evens kampreferat:

Det var knyttet stor spenning til søndagens oppgjør i Skien. Solen stekte Skien, og temperaturmåleren viste 25 grader. Viking hadde ikke vunnet borte mot serietoer Odd siden 2012, og grunnet en skade på Joackim Jørgensen måtte Michael Haukås steppe inn som midtstopper. Samtidig fikk André Danielsen starte i sin gamle posisjon som sentral midtbane, mens unggutten Julian Ryerson fikk sjansen på backplass.

Odd styrte fra start

Odd gikk hardt ut fra start, og Viking ble tvunget til å ligge lavt. Hjemmelaget hadde mye ball og kom ofte til innlegg fra kant. Allerede etter ti minutter kunne det gått galt for Viking da en corner ble slått inn fra venstre. Den var akkurat for lang for keeper Iven Austbø til å bokse, og da headingen kom, hadde han ikke full kontroll, men fikk til slutt hindret tidlig baklengs for de mørkeblå.

— Vi fulgte kampplanen meget godt, og visste at Odd kom til å presse og stå høyt de første 10 – 15 minuttene. Når vi fikk muligheten prøvde vi å roe ned litt og spille bakfra, og det gjorde vi bra, forteller Viking-trener Kjell Jonevret.

tb45773a.jpg

Utover i den første omgangen kom Viking litt mer med, etter en periode hvor Odd hadde noen halvsjanser. Samuel Adegbenro hadde en mulighet hvor han mottok ballen feilvendt innenfor 16-meteren, men avslutningen gikk rett på Odd-keeper Sondre Rossbach.— Det var jo nesten bedre enn forventet, kommenterer Jonevret om 1-0 målet til Abdisalam Ibrahim, som for øvrig var hans første Viking-mål.

Omgangens første store mulighet kom til Odd etter 32 minutter. Hjemmelaget kombinerte fint på venstrekanten, og Rafik Zekhnini dro seg inn og avsluttet fra kloss hold. Heldigvis for Viking kom Austbø seg raskt ned og reddet mesterlig.

Viking i føringen

Men det var Viking som skulle få det første målet. Venstreback Kristoffer Haugen sendte en flott ball til Mathias Bringaker, som lekkert flikket den videre. Muligens skulle også Bringaker hatt straffe i samme situasjon. Fra kloss hold rakk Abdisalam Ibrahim ballen før Rossbach og styrte ballen i mål til elleville jubelscener for de cirka 30 tilreisende fra Stavanger.

Etter 44 minutters spill holdt Odd på å utligne da Zekhini spilte til Nordkvelle, som på 16-meterstreken vridde seg og skjøt et raskt skudd. Austbø fikk akkurat fingertuppene på ballen, og redningen gikk i stolpen. En eventyrlig mulighet til Odd, som ble møtt av det som fort kan bli årets redning av Viking-keeperen.

Hjemmelaget førte

Den andre omgangen startet som den første. Odd gikk hardt ut, og bare fire minutter etter sidebyttet kunne det fort stått 1-1. En corner ble slått inn fra høyre, og Odds Olivier Occean sto relativt upresset og headet mot mål - men nok en strålende redning fra Austbø hindret baklengs.

Dessverre måtte Viking gi tapt etter 52 spilte minutter. Fredrik Semb Berge fikk ballen omtrent midt på Vikings banehalvdel. Han tok med seg kula før han klinket til. Ballen var hard og lav, og snek seg inn i Austbøs venstre hjørne. Keeperen hadde hatt en strålende kamp før scoringen, men skuddet som gikk fra vel 35 meter burde han nok reddet.

Frisk Adegbenro

Bare minutter senere hadde Adegbenro en fin mulighet, men skuddet fra 18 meter gikk like over.

Samme mann ble nok også snytt for straffe etter timen spilt. Nigerianeren driblet seg forbi Grøgaard på sin høyre kant. Han dro seg innover i 16-meteren, og Grøgaard satte inn en susende takling bakfra. Hele Viking ropte på straffespark, men dommer Trygve Kjensli vinket spillet videre.

Utover i første del av andre omgang hadde både Odd og Viking flere gode muligheter, og Adegbenro var spesielt frisk for Viking.

Utover i kampen roet det seg ned litt, og Odd hadde mye ball mens Viking sto lavt. Hjemmelaget hadde et par gode muligheter på frispark og corner, men Viking sto kompakte.

Dessverre for Vikings del var det hjemmelaget som skulle gå i føringen etter 78 minutters spill. På Odds femte hjørnespark steg Occean til værs og stanget ballen i mål via tverrliggeren.

Viking var uhyre nære å svare med en gang ved Björn Daniel Sverrison. Han mottok ballen på 17 meter og klinte til rett i en Odd-spiller. På sin egen retur tok han først en skuddfinte før han skjøt i metallet i lengste stolpe bak Rossbach.

Pedersens første

Når alt håp så ut til å være ute, steg nysigneringen Patrick Pedersen frem. Han mottok ballen fra Ibrahim og curlet den nydelig i lengste hjørne. En fantastisk scoring av dansken, og for en måte å score sitt første seriemål i mørkeblå drakt. Pedersen og hele Viking-benken var i ekstase, og det var ikke vanskelig å se hva det betydde for han.

— Det var deilig. En utrolig lettelse. Vi møter et godt lag, og det her føles som en seier, sier en tydelig fornøyd Pedersen til Aftenbladet.

Med det sikret Viking seg årets første uavgjort på bortebane, og det må sies å være ett sterkt poeng mot serietoer Odd.

— Ja, det føles jo nesten som en seier, gliser Jonevret. I en periode med store kutt og en tøff julimåned, er det godt å ha noe annet å konsentrere seg om, sier han.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm86201751220
2Viking96211871120
3Molde8512158716
4Strømsgodset84131111013
5Bodø/Glimt7331159612
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Viking FK
  3. Odds BK