Fotball

City lekte seg tilbake på vinnersporet

Manchester City tok en etterlengtet seier da Mohamed Elyounoussi og Southampton ble rundspilt i søndagens 3-1-kamp i Premier League.

Sergio Agüero satte inn den viktige 3–1-scoringen for Manchester City. Her i duell med Southamptons Jan Bednarek.
  • NTB

Southampton – Manchester City 1–3

Seieren var en solid opptur for Manchester-klubben, som før kampen hadde to strake tap mot Leicester og Crystal Palace. Resultatet gjør at City tar tilbake 2.-plassen, syv poeng bak Liverpool og to foran Tottenham.

David Silva fikk æren av å sende gjestene i føringen før ti minutter var spilt. Bernardo spilte veggspill med Riyad Mahrez på høyrekanten før portugiseren fant Silva foran mål. Den fotrappe spanjolen fikk en grei jobb da han bredsidet inn ledelsen.

City spilte med stor risiko bak på banen, og snaue ti minutter før pause mistet Oleksandr Zinchenko ballen til Pierre-Emile Højbjerg på omtrent tredve meter. Dansken dro med seg ballen inn i 16,5-meteren og hamret inn utligningen.

  • LES OGSÅ: Chelsea økte luken til Arsenal med knepen seier

Overlegne

Ikke overraskende var det City som på ny gikk opp i føringen etter 45 minutter. Med en god dose flaks fikk en fremadstormende Raheem Sterling ballen med seg inn i straffefeltet. 24-åringen forsøkte å slå ut i feltet, men ballen traff foten til Southamptons James Ward-Prowse og gikk inn bak Alex McCarthy i Southampton-buret.

Tre minutter på overtid fikk Sergio Agüero et nydelig innlegg fra Zinchenko. Argentineren snek seg mellom to forsvarsspillere og headet inn sin niende scoring for sesongen.

Med en 3-1-ledelse fortsatte City annen omgang med høyt tempo, og på et tidspunkt hadde gjestene hatt ballen i over 80 prosent av tiden.

Helsvart

Southampton var svært tamme fremover på banen og produserte få sjanser. Drøye fem minutter før slutt ble kvelden helsvart da målscorer Højbjerg taklet seg til et direkte rødt kort. Med knottene først traff han Fernandinho, som så ut til å slippe fra det uten store skader.

Flere mål ble det ikke, og hjemmelaget befinner seg på 17.-plass med 15 poeng. Det er like mange som Burnley, som ligger under nedrykksstreken.

Mohamed Elyounoussi fikk sjansen fra start for syvende gang denne sesongen, men klarte aldri å sette ordentlig preg på kampen.

(©NTB)

Premier League

SVUTMP
1Manchester City22182254134156
2Liverpool21136255183745
3Chelsea23128346182844
4West Ham United22114741301137
5Tottenham Hotspur1911352622436
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Premier League
  2. Manchester City