Yttergård Jenssen: - Vi er bedre enn forrige sesong

Ruben Yttergård Jenssen tror sjansene for opprykk til en av verdens beste ligaer er større nå enn da Kaiserslautern ikke lyktes sist sesong.

KAN RYKKE OPP: Neste sesong kan Ruben Yttergård Jenssen spille mot Bayern München.

Klubben spiller lørdag en meget viktig kamp på hjemmebane mot Dusseldorf i 2. Bundesliga. Kaiserslautern ligger ett poeng bak dagens motstander, som ligger som nummer to på tabellen. De to beste rykker opp og komme i en liga der Bayern München, som per i dag av mange regnes som verdens beste lag, spiller.

Jevn liga

– Vi spiller i en jevn liga hvor 7-8 lag satser hardt for å komme opp denne sesongen. Så det kommer til å være jevnt helt inn. Lag med store investorer i ryggen kan finne på å investere enda mer i januar vinduet, sier Yttergård Jenssen til iTromsø.

Etter å ha vært på benken tidligere i høst har Jenssen når tatt tilbake en plass i lagets startellever.

– Jeg har vært god på trening og i kampene, og på den måten gjort meg fortjent til å spille igjen, sier han.

Kontinuitet

— Hva skiller dere fra forrige sesong, da dere ikke lyktes å rykke opp?

— Nå har vi hatt samme treneren i ett år. Det er kontinuitet i spillergruppen og mange med masse kvalitet. Så det er ingen tvil om at vi er bedre enn i fjor. Men om det holder til opprykk vet jeg ikke, sier Yttergård Jenssen, som nylig ble pappa.

- Hvor viktig er kampen lørdag for å holde følge i toppen?

— Vi har vunnet alle hjemmekampene til nå og ønsker å fortsette i det sporet. Vinner vi i morgen har Düsseldorf topplaget Ingolstadt samtidig som vi møter Red Bull Leipzig i neste kamp. Så nå er det nøkkelkamper hele veien, sier landslagsspilleren.