Fotball

Slik ble agent Ton Poldner kjøpt ut

<p>Næringslivsnettverk overtok Poldners krav i HamKam.</p>

tonbody

  • Marius Skjelbæk

HAMAR: Enkelt og greit ble Vikinglauget den belgiske agenten Ton Poldner.

Det er sikkert ikke alle som forstår hvordan og hvorfor det har tatt så lang tid å løse denne saken.

Tusener på tusener har rullet inn på kontoen til HK sport AS de siste ukene fra supportere og samarbeidspartnere. Men dette er ikke penger HamKam kunne legge fram på forhandlingsbordet med Ton Poldner.

Sistnevnte var som tidligere skrevet en kreditor, som nektet å tilslutte seg akkorden HamKam hadde foreslått med en dividende på 33 prosent.

Så lenge Poldner ikke godtok dette, kunne ikke klubben gjøre noe – fordi å forskjellsbehandle kreditorer ikke er lovlig.

De håpet i det lengste på at eksterne, økonomiske krefter skulle kjøpe belgierens fordring.

HA-sporten presenterte i gårsdagens avis at Poldner hadde godtatt akkorden og fått noen hundre tusen ekstra fra det lokale næringslivet. Det er ikke den korrekte versjonen.

Gjennom eksklusive dokumenter i Poldner-saken, kan vi nå avsløre at næringslivsnettverket Vikinglauget kjøpte hele agentens gjeld, og at det var slik HamKam unngikk konkurs.

Les også:

  • HamKam er reddet
  • Forhandlet med Poldner i natt

Fikk 645.000

Ton Poldner solgte kravene han hadde i HamKam på nøyaktig 985.679 kroner for 645.000 til Vikinglauget.

Det viser avtalen Ton Poldner har undertegnet på vege av Universal Soccer Consultans, og Hans Erik Stadshaug på vegne av Vikinglauget.

Dermed sto næringslivsnettverket igjen som den siste kreditoren i HamKam.

De godtok å gå med akkorden, og fikk tilbake rundt 333.000 (en tredjedel), på lik linje med de andre kreditorene.

Det betyr at Vikinglauget har hatt en nettoutgift på 315.000 i arbeidet med å løse Poldner-saken.

Alt dette bekrefter mannen som forhandlet med Ton Poldner, på vegne av Vikinglauget, Hans Erik Stadshaug:

– Dette var noe vi gjorde på eget initiativ, og det er akkurat i en slik sak vi vil hjelpe til, sier Stadshaug.

I informasjonen til alle medlemmer av Vikinglauget står det:

«Styret i Vikinglauget besluttet å disponere 400.000 til å eliminere Ton Poldner fra akkorden. I tillegg har Hamar Media vist engasjement og vilje til å bidra økonomisk»

Les også:

Penger på bok

Medlemmene av Vikinglauget er 17 selskaper:

Moelven, Nordea, Gjensidige, DnB NOR, Norsk Tipping, Felleskjøpet, FURNES, Ergo Group, Hamar Media, K.A Rasmussen, HOA, Sparebanken 1 Hedmark, Edb, Geno, Bakken, Nortura og Eidsiva.

Vikinglauget brukte penger fra tidligere virksomhet til å kjøpe ut Poldner, og det var ingen innsamlingsaksjon i forbindelse overtakelsen av agentgjelden.

Feil versjon

– Jeg har akseptert tilbudet fra HamKam, og har tapt stort, sa Poldner til HA-sporten onsdag.

For Poldners del stemmer det at han godtok å få utbetalt mindre enn det HamKam skyldte ham, men han tilsluttet seg altså ingen akkord. Forrige tirsdag var han i møte med Vikinglauget, og de ble enige summen på 645.000 kroner.

Onsdag skrev han under på avtalen.

Grunnen til at det tok i overkant av en uke, var ikke Poldners skyld. I følge Stadshaug skal agenten ha vært positiv til å gå med tilbudet fra Vikinglauget, men at han måtte overbevise sine spillere om at de ikke kunne stå på kravene lenger, fordi det ville gitt dem den nette sum av null kroner.

– Hvilke spillere det gjelder, har jeg ikke oversikt over. Men Poldner har gjennom hele prosessen vært positiv til å hjelpe HamKam, sier Stadshaug.

Steve Cooreman og Oluwasegun Abiodun er to veldig nærliggende navn, i og med at var agenthonorar fra de overgangene HamKam skyldte Poldner penger.

Les mer om

  1. Fotball 1. div