Fotball

Skiri: - Molde helt klart svakere i år

<p>Amund Skiri mener Molde er svekket og et svakere lag enn i fjor, før torsdagens naboduell mot AaFK.</p><br></br><br></br>

AaFK-trening dagen etter seieren over Start. Amund Skiri.
  • Karl-petter Løvoll

Statistikksenter Eliteserien:

  • tabellen | børs | toppscorer | kort | spillerfakta

I fjor tapte AaFK begge seriekampene mot fjorårets sølvlag Molde (0-2 og 1-3). Men siden den gang har mye skjedd. AaFK beseiret Molde i cupfinalen og har hatt jevn stigning i eliteserien. Før torsdagens kamp topper sunnmøringene tabellen med 20 poeng, mens romsdalingene er femte siste lag på tabellen med 9 poeng. AaFKs midtbanemotor Amund Skiri mener årets Molde-lag er svekket.

— De er helt klart svakere enn i fjor. De har et helt annet type lag og har slitt med skader. Det må vi forsøke å utnytte. Vi er et sterkere lag denne sesongen og har flere strenger å spille på enn før, varsler Amund Skiri.

Skaderproblemer

Han tror naboklubben etter hvert er blitt preget av skadeproblemene. Men han presiserer at han fortsatt tror Molde har slagkraft og evne til å vinne kamper.

— Jeg tror de er usikre på hvem de kan stille med og hvor de står. Men Molde er vanligvis sterke hjemme og har noen gode spillere som fort kan bli matchvinnere, for eksempel Magne Hoseth og Daniel Berg Hestad. Det samme er Baye Djiby Fall dersom han spiller. I tillegg har de Mattias Mostrøm har vært god i en del kamper i år.

- Ikke underlegne

Amund Skiri, som har vært med på hele AaFKs veg opp til toppfotballen i Norge, opplever noe han aldri tidligere har følt i tangotrøya.

— Vi føler oss ikke underlegne noen i eliteserien, Rosenborg inkludert. Uansett hvor vi reiser så føler vi at vi har mulighet til å ta poeng. Slik har det ikke alltid vært. Vi har helt tydelig fått respekt, ikke minst opplevde vi det i Sandefjord i forrige runde. Det møter et veldig bra hjemmelag, likevel har de respekt for oss. Og det har vi fortjent, med tanke på det vi har prestert i år, mener Amund Skiri.

VIDEO: Skråblikk på 9. serierunde:

Bikiniprat, kampsport og fremtidsbriller

Totalt useriøs oppsummering av niende serierunde

svp://94518?view=ap

Bikiniprat, fremtidsbriller og kampsport

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien