Fotball

Ingen slår Nederland

<p>Med åtte seiere på åtte forsøk og en formidabel målforskjell, må det mye til for stoppe Nederland på veien mot EM.</p>

Luuk de Jong (C) of the Netherlands scores a goal past Finland's goalkeeper Lukas Hradecky during the Euro 2012 Group E qualifying soccer match at the Olympic Stadium in Helsinki September 6, 2011. REUTERS/Jussi Helttunen/Lehtikuva (FINLAND - Tags: SPORT SOCCER) FINLAND OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN FINLAND. NO THIRD PARTY SALES. NOT FOR USE BY REUTERS THIRD PARTY DISTRIBUTORS Foto: Scanpix

 • Yasmin Sunde Hoel

Nederlands landslag har opplevd en eneste lang opptur etter det forsmedelige tapet for Spania i fjorårets VM–finale.

Laget står med åtte seiere på like mange kamper i EM-kvaliken, og har i tillegg en mildt sagt imponerende målforskjell på 34-5. Dette har sørget for at laget har gått forbi nettopp Spania på verdensrankingen – og ligger på førsteplass for første gang i landslagets historie.

Resten av EM–kvalifiseringen er nesten som en formalitet å regne etter seieren over Finland i kveld.

 • Samleside: All fakta om EM-kvalifiseringen her!

Favorittstempel

Og når de kommer dit må de nok belage seg på et tungt favorittstempel. Landslagstrener Bert van Marwijk sender et aldri så lite skremmeskudd til de andre gullkandidatene når han sier han tror Nederland bare kommer til å bli bedre fremover.

– Guttene føler de blir bedre og bedre hele tiden. De bare koser seg med å være sammen på banen, uansett om det er en kamp eller en trening. Det beste er når man klarer å ha det morsomt, da holder man seg motivert. Heldigvis virker det som hele laget har det moro for tiden, sier han til Radio Netherlands.

Han får støtte av midtbanekjempen og Inter–stjernen Wesley Sneijder.

– Vi vokser. Faktisk vokser vi for hver eneste kamp, sier han.

Marwijk legger ikke skjul på at han styrer en usedvanlig sterk tropp.

– Vi trenger ikke være redde for noen. Vi må gi alt vi kan i hver kamp, men det har jo gått greit i år, konkluderer han.

Klassespillere

Treneren har fått mye av æren for at laget har klatret tre plasser på rankingen i løpet av de tre årene han har ledet laget. Nederland har i flere perioder hatt annenplassen på listen, men han er den første som har ledet laget helt til topps. 59–åringen forklarer at han har en relativt enkel fotballfilosofi.

– Man må alltid akseptere at i hver kamp må man starte på nytt. Det er vanskelig for en sportsmann. Men så langt har vi klart dette bra gjennom mine tre år som trener, sier han.

I en tropp full av stjerner og klassespillere, må nok Schalke 04–spiss Klaas–Jan Huntelaar få et ekstra takk for suksessen.

I EM–kvalifiseringen har den tidligere Real Madrid–spilleren rukket å score 10 mål på de åtte kampene.

Men mot Finland var det Kevin Strootman i det 27. minutt, og innbytter Luuk de Jong på overtid, som sto bak målene som sørget for seier nummer åtte.

Les også

 1. Wales-fan slått til døde utenfor Wembley

 2. Norge ble utklasset

 3. Fem lag EM-klare

 4. Irland sto imot i Moskva

 5. Tungstartet Sverige vant klart

 6. England i rute med knepen seier

 7. Italia klar for EM etter &laquo;klassisk&raquo; seier

 8. Spania lekte seg til EM

Les mer om

 1. Fotball-EM