Fotball

Viking ute av cupen

Cupsjokk på Lassa. Viking er ute av cupen etter å ha tapt 1-2 for Vidar.

Målscorer Andreas Westly blir omringet av glade Vidar-fans etter seieren over storebror Viking. Tommy Ellingsen

 • Kurt Arne Nilssen

VIDAR — VIKING 2-1

LASSA: Et dødelig effektivt Vidar-lag sendte Viking på hodet ut av cupen. Scoringer av Andreas Westly og Ingvald Halgunset var nok til at Vikings cupsesong kan omtales som en gigantisk fiasko. Nå har Vidar slått ut Sola, Bryne og Viking. Nå står fjerde runde for tur.

Les også

Stjørdals-Blink slo Molde ut av cupen

Les også

Cupeventyret knust for Start igjen

Abdullahi sendte Viking i ledelsen

Rogvi Baldvinsson gliser godt etter at de detonerte cupbomben ved å slå ut Viking 2-1 i 3. runde. Tommy Ellingsen

Underholdningsverdien var ikke høy i starten av cupkampen på Lassa. Viking hadde ballen mest, men satte Bjarte Egeland på få prøver. Etter 10 minutters spill måtte han riktignok strekke seg på et skudd fra Michael Haukås og fikk slått ballen til hjørnespark.Vidar prøvde seg med noen langskudd, men Pål Vestly Heigre i Viking-målet hadde god kontroll på hjemmelagets forsøk.

Først etter 34 minutter kom kampens første virkelig store målsjanse. Den ble nådeløst utnyttet av Viking.

Patrick Pedersen kom seg fri i sekstenmeteren, serverte ballen til Abdullahi på fem meter, og nigerianeren hadde få problemer med å sette ballen i mål.

Frem til scoringen var det nok Vidar som hadde mest grunn til å være fornøyd med kampforløpet. Til pause gikk imidlertid Viking med en fortjent 1-0-ledelse.

Vidar slo tilbake

Andre omgang startet friskere enn den første. Noen minutter etter hvilken kom Ingvald Halgunset alene igjennom. Vidar-spilleren var imidlertid litt uheldig med en berøring og fikk først avsluttet da Heigre hadde fått en hånd på ballen. Viking-keeperen ble liggende noe minutter med smerter, mens Halgunset fikk gult kort.

Vidars Andreas Westly blir omringet etter at 2. divisjonsklubben slo ut Viking. Westly scoret 1-1-målet. Tommy Ellingsen

Fem minutter senere skulle stemningen virkelig løfte seg på Lassa. Etter et nydelig frispark kunne Andreas Westly enkelt heade ballen i mål.Vidar fikk dermed den kjærkomne utligningen og derfor var det ikke overraskende at Viking igjen overtok det meste av banespillet.

Kjell Jonevrets mannskap skapte likevel fryktelig lite, og i stede var det hjemmelaget som igjen sjokkerte storebror i byen.

Etter en overgang kom en Vidar-spiller seg fri til høyre i sekstenmeteren, han serverte ballen elegant inn mot straffemerket og der dukket Ingvald Halgunset opp og knallet ballen bak Heigre i Viking-målet.

Haukås nærmest

Noen minutter senere var Viking nær en utligning. Haukås fikk avslutte fra cirka ti meters hold, men Egeland leverte en nydelig benparade. På den påfølgende corneren sendte Haukås ballen over med et brassespark.

Viking byttet ut Pedersen med Udo for å skape mer trykk offensivt og sju minutter før slutt ble også Mathias Bringaker kastet innpå.

Bortsett fra masse hjørnespark som det ikke ble noe ut av, var Viking ikke nærheten av en utligning.

Dermed ebbet kampen ut på 2-1 til Vidar og Viking er dermed ute av cupen.

Les mer om

 1. Fotball-NM
 2. Vidar FK
 3. Viking FK

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Viking stiller med sterkt lag mot Vidar

 2. FOTBALL

  Jonevret vraker Pedersen, gir Bringaker sjansen

 3. FOTBALL

  Vidar-helten Westlye etter straffedrama: - Drømmescenario å få sende Bryne ut av cupen

 4. FOTBALL

  Grindheim tilbake for Vålerenga - disse starter for Vidar

 5. FOTBALL

  Jonevret gjør flere endringer

 6. FOTBALL

  Pedersen om Abdullahi-salget: - Min sjanse til å slå til