Fotball

– Et smertefullt gjensyn med et menneske i desperasjon

Ingebrigt Steen Jensen om å se SMS-en han sendte til Erik Loe da overgangssaken sprakk.

TOK PLASS: Ingebrigt Steen Jensen vitnet tirsdag. Erlend Aas - NTB Scanpix

 • Daniel Røed-Johansen

SANDVIKA (Aftenposten.no): Tirsdag forklarte Ingebrigt Steen Jensen, Mr. Stabæk, seg i Asker og Bærum Tingrett.

Han var i Barcelona med kjæresten da overgangssaken begynte å rulle høsten 2011. Da saken ble kjent i media fikk han en rekke oppringinger og meldinger fra fortvilte folk med tilknytning til Stabæk. Da sendte Steen Jensen en SMS til Erik Loe, daværende styreleder i Stabæk.

«Jeg tror begge hvis vi står frem og tar smellen som mannfolk. Vi behøver ikke si at vi stjal og løy, men at vi gjorde en vurdering basert på Stabæks interesser som vi ser ble feil og som vi vil rette opp. Folk tilgir feil som man ordner opp i, men ikke juks som man lyver for å slippe unna med. Lett å si fra et kafèbord i Barcelona, men kanskje riktig. Du skal slippe å fronte ting du ikke kan stå inne for. Tror du vi kan juge videre å slippe unna?» skrev han i SMS-en, som er blitt sentral i rettsaken.

Loe var selv siktet, men saken mot ham ble frafalt på grunn av bevisets stilling.

– Panikk

– Dette er et menneske i desperasjon. Jeg husket ikke at jeg hadde sendt den en gang, men fikk det forelagt i avhør. Det var et vondt og smertefullt gjensyn. Jeg ser et menneske som er desperat og i panikk, som ser at nå raser alt. Jeg trodde jeg hadde blitt løyet til. Den historien jeg ble presentert av 15-20 personer den første dagen var helt annerledes fra det jeg var blitt presentert tidligere. Jeg trodde da at vi hadde gjort masse galt, forteller Steen Jensen.

 • Les også:
Les også

Martin Andresen prøvde å hente Stengel tre ganger

Les også

Prisen på en fotballspiller

Les også

Sammenligner Stengel-opsjon med Mikel-saken

Han beskriver en tid der Stabæk var i ferd med å bli kastet ut av Telenor Arena og slet tungt økonomisk. Så ”eksploderte denne saken i ansiktet” på dem.

– Alt jeg hadde hørt har vist seg å være feil. Jeg sendte en sms til Erik Loe og sa at hvis det er sånn det er fatt, må vi ta det som mannfolk. At vi ikke må fortsette å lyve om realitetene var slik, sier Steen Jensen.

Forklaringen stemmer overens med Erik Loes vitneforklaring forrige uke.

– Ingebrigt er den mest sentrale i hele Stabæk. Folk trodde på disse tingene, som altså er faktafeil. Etter hvert trodde han på det selv. Derfor sender han den til meg. Det er min teori, sa Loe.

Han mener at flere feilaktige opplysninger som i Stabæks negative favør fikk leve gjennom media.

– Stengel-pengene gull verd

Han sier han ikke kjenner opsjonsavtalen i detalj, men fikk den referert av sportslig leder Inge André Olsen.

– De pengene var gull for Stabæk i den situasjonen vi var i. Jeg synes også 1 million kroner for Gunnarsson hørtes helt ålreit ut, sier Ingebrigt Steen Jensen.

Om at Stabæk høsten 2011 betalte Nancy 200 000 euro, ser han ikke på som en innrømmelse av skyld.

– Det var helt nødvendig å få roet ned den saken, sier Steen Jensen.

I 2011 ble Vegair Páll Gunnarsson solgt fra Stabæk til Vålerenga for 1 millioner kroner. Samtidig kjøpte VIF en opsjon på Herman Stengel for 4 millioner kroner. Aktoratet prøver å bevise at kunsten på Gunnarsson ble satt kunstig lavt. Dette fordi Nancy hadde rett på 50 prosent av overgangssummen ved et videresalg. De tiltalte hevder på sin side at overgangene var separate.

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Vålerenga Fotball
 3. Stabæk Fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Disse skal gi svarene

 2. FOTBALL

  Martin Andresen prøvde å hente Stengel tre ganger

 3. FOTBALL

  Ingen anke i overgangssaken

 4. SPORT

  «Dårlig fysikk og over 30 år»

 5. FOTBALL

  Avviste alle beskyldninger om lovbrudd

 6. FOTBALL

  Stabæk saksøker staten for 9,8 mill.