John Terry tiltalt av det engelske fotballforbundet

<p>Kan bli straffet, til tross for frifinnelse i straffesaken.</p>

Chelsea FC's John Terry (26) celebrates with Marko Marin, of Germany, after scoring against the MLS All-Stars during the first half of soccer's MLS All-Star game, Wednesday, July 25, 2012, in Chester, Pa. (AP Photo/Michael Perez)
  • Reidar Løfaldli

Det engelske fotballforbundet, FA, har i dag bestemt for å ta ut tiltale mot John Terry i forbindelse med episoden rundt ham og Queens Park Rangers' Anton Ferdinand 23. oktober i fjor. Det skriver FA i en pressemelding.

Egen etterforskning

Terry ble frikjent i rettsaken som omhandlet samme episode tidligere i sommer, men nå har altså fotballforbundet bestemt seg for å åpne en egen etterforskning mot Chelsea-kapteinen.

— Det er antydet at Terry brukte utskjellende og/eller fornærmende ord og/eller oppførsel mot QPRs Anton Ferdinand som strider mot FAs regler. Det skal ha omhandlet Anton Ferdinands etniske og/eller hudfarge og/eller rase, heter det fra FA.

Fotballforbundet melder at man i lang tid har undersøkt saken, men at den ble lagt på is i påvente av utfallet av straffesaken mot Terry. FAs avgjørelse vil være basert kun på regler som gjelder selve fotballspillet.

Frifunnet i retten

Terry er spilleberettiget for det engelske landslaget mens etterforskningen pågår, meldes det. 31-åringen har frist til 3. august med å komme med et svar på anklagene.

Midtstopperen ble frifunnet etter straffesaken. Han hadde erklært seg ikke skyldig, og ble trodd på sin forklaring.

Under rettssaken kom det frem at begge spillerne brukte upassende ord mot hverandre. Terry mistet kapteinsbindet for England som en følge av episoden.