Fotball

RBK får skryt fra idrettsforbundet

Norges idrettsforbund roser Rosenborg for å ta standpunkt mot diskriminering av homofile og lesbiske.

Rosenborg og Frelsesarmeen
  • Kristoffer Furberg

— Store klubber har stor påvirkningskraft, men få av dem har tatt et klart standpunkt mot homohets, sier rådgiver Håvard Øvregård i Norges idrettsforbund.

Oppriktig engasjement

I kjølvannet av julegrytesaken der RBK har trukket sin støtte til Frelsesarmeen mener Idrettsforbundet på generell basis at flere klubber burde være tydelige på hva de synes om homohets. Bakgrunnen er at det i forrige uke ble kjent på TV2 at Are Veraas ikke får være korpssekretær i Frelsesarmeen fordi han er praktiserende homofil og har kjæreste. Det førte til at Rosenborg valgte å kutte støtten på 25000 kroner til Frelsesarmeen og at de dropper å stå ved julegryta på Torvet i Trondheim.

- Jeg opplever at Rosenborg er oppriktig engasjert i kampen mot diskriminering, sier Øvregård som også har vært prosjektleder for «Med idretten mot homohets».

LES OGSÅ:

Les også

Mix med Frelsesarmeen-stikk til Rosenborg

Debatten har kokt både på adressa.no og sosiale medier etter at det ble kjent at Rosenborg ikke ville støtte Frelsesarmeen direkte. Klubben mener Are Veraas ble diskriminert og at denne behandlingen er et brudd på Rosenborgs verdisyn.

Overveldet over støtten

Etter dette har en rekke artister valgt å trekke seg fra Frelsesarmeens grytekonsert, mens blant annet D.D.E. har valgt å gjennomføre konserten.

BRATSETH UENIG:

Les også

– Helt feil, Rosenborg

I dagens utgave av Adresseavisen sier Veraas selv at han er overveldet over støtten, men redd for at de trengende blir rammet.

— Det stikker i meg om konsekvensene skal bli at det går utover dem som trenger det mest, sier han.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22145346202647
2Molde22135454262844
3Kristiansund2212372925439
4Rosenborg22115645291638
5Viking2211564240238
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Rosenborg BK